Facebook lansează și în România instrumentul ”Alertă Răpire Copil”

Facebook sprijină Poliţia Română, începând de miercuri, cu mediatizarea cazurilor în cadrul mecanismului „Alertă Răpire Copil”.

„Alertă Răpire Copil” este un mecanism naţional de alertă publică, care se declanşează în situaţii de răpire a unui copil ori în situaţii în care este vorba despre un copil dispărut, a cărui viaţă poate fi în pericol. După declanşarea alertei, oricine are vreo informaţie despre copilul răpit este rugat să anunţe imediat poliţia.

Totodată, pe lângă informaţiile specifice transmise către Facebook, mesajul de activare va fi însoţit de un link URL către comunicatul de presă al Poliţiei Române, despre cazul care a dus la declanşarea mecanismului, comunicat publicat pe pagina www.politiaromana.ro sau pe pagina oficială de Facebook a instituţiei. Astfel, utilizatorii Facebook pot accesa, prin intermediul link-ului, mai multe informaţii legat de cazul mediatizat.

Mai multe informații aici.

Caravană mobilă de vaccinare în Piața Voievozilor din Iași.

Astăzi, 30 iunie 2021, în intervalul orar 17.00– 20.00, o caravană mobilă de vaccinare se va afla în Piața Voievozilor din Cartierul Alexandru cel Bun (Municipiul Iași). Acțiunea are scopul de a susține campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Echipele medicale vor fi pregătite cu toate explicațiile pentru persoanele care au nelămuriri cu privire la vaccinuri. De asemenea, ei vor fi gata să imunizeze persoanele care doresc să minimalizeze riscul unei infecții COVID-19.

Caravana mobilă din Piața Voievozilor va utiliza serul Johnson & Johnson care presupune o singură doză. Cei care se vor vaccina, nu vor trebui să se prezinte la rapel. Nu este nevoie de programare. Vaccinarea se face pe loc și aveți nevoie doar de cartea de identitate sau de pașaport.