Eveniment: ApaVital va începe să furnizeze apă în Republica Moldova

ApaVital va începe să furnizeze apă în Republica Moldova. Localităţi din patru raioane moldoveneşti vor fi alimentate cu apă din România. Managerul ApaVital a declarat că ,,este un eveniment istoric”.

Guvernele României şi Republicii Moldova au semnat ieri un acord care reglementează construirea de apeducte între cele două state. ApaVital devine primul operator regional transfrontalier din România, precizează un comunicat al societăţii de apă.

ApaVital va începe să furnizeze apă în Republica Moldova. Apeductele subtraversează Prutul. Atfel, localităţi din patru raioane moldoveneşti (Nisporeni, Ungheni, Glodeni şi Făleşti) vor fi alimentate cu apă din România. Apa potabilă provine de la staţia de tratare de la Chiriţa, care este alimentată din Prut.

ApaVital va începe să furnizeze apă în Republica Moldova

Cele 4 apeducte vor putea să furnizeze apa necesară pentru 120-150 de mii de locuitori. Planurile ulterioare vizează alimentarea a încă trei oraşe din stânga Prutului, Glodeni, Nisporeni şi Ungheni, şi a aproximativ 100 de comune, cu o populaţie de circa 250 de mii de locuitori.

Citește și VIDEO. Accident la Lețcani, cu trei victime. Plonjare în câmp din cauza ploii.

Ploaia care s-a abătut asupra Iașului a făcut o nouă victimă între Lețcani și Podu Iloaie. Dacă la ora 23 o șoferiță ”zburase” în câmp din cauza ploii și a neadaptării vitezei la condiții de drum, la miezul nopții a avut loc un nou accident după același tipar.

Un autoturism în care se aflau trei persoane a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat în câmp. Până la sosirea echipajelor de poliție și medicale, cei trei ocupanți ai mașinii au reușit să iasă afară, scrie ziaruldeiasi.ro

Lasa un comentariu