Eficacitatea reală a vaccinurilor Pfizer și Moderna. Care sunt șansele de infectare după rapel

Vaccinurile dezvoltate Pfizer și Moderna sunt extrem de eficiente și au redus infectările cu 90% în rândul persoanelor care au primit ambele doze, arată datele Centrului pentru pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Directorul CDC Dr. Rochelle Walensky a declarat că studiul este „extrem de încurajator” și a subliniat importanța administrării ambelor doze de vaccin pentru o protecție maximă împotriva Covid-19, în contextul în care apar tot mai multe tulpini mai agresive ale virusului, potrivit NBC News.

Este studiu efectuat în lumea reală asupra vaccinului Pfizer, în SUA. Un studiu similar desfășurat în Israel a arătat o eficacitate de 97% a vaccinului Pfizer în prevenirea Covid-19.

Studiul realizat de CDC a inclus 3.950 de americani care au primit ambele doze ale unuia dintre vaccinurile produse de Pfizer sau Moderna, în perioada de decembrie-martie, atunci când a SUA s-a confruntat cu un nou val de infectări. Este vorba despre lucrători esențiali, printre care și angajați din sistemul sanitar, din șase state: Arizona, Florida, Minnesota, Oregon, Texas și Utah.

La două săptămâni după rapel, riscul de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut cu 90% în rândul participanților la studiu. Vaccinarea a oferit o imunitate bună și după prima doză, reducând infectările cu 80%.

Studiul CDC a arătat că administrarea a două doze de vaccin nu doar că oprește îmbolnăvirile, ci previne și infecția asimptomatică.

În SUA au fost administrate peste 140 de milioane de doze de vaccin anti-Covid, iar peste 51 de milioane de americani au făcut și rapelul.

Sursa: NBC

Lasa un comentariu