Dosar exploziv la Tribunal! Sex şi euro pentru o titularizare în învăţământ

Un bărbat căsătorit i-a cerut unei tinere să facă sex cu el pentru a o ajuta să devină cadru didactic titular. Nici banii nu-i prisoseau individului, susţin procurorii, care acuză că bărbatul a cerut 5.000 de euro pretinzând că ar şti un inspector de la IŞJ.

Un proces fierbinte va începe, în perioada următoare, la Tribunalul Iaşi. Un bărbat de 43 de ani, din Iaşi, angajat la CFR, va trebui să răspundă în faţa unor acuzaţii de corupţie, cu natură sexuală, aduse de Parchetul de pe lângă Tribunal. Viorel Dumitru Movilianu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, anchetatorii reţinând împotriva sa nu mai puţin de nouă fapte materiale.

Movilieanu va fi judecat pentru fapte despre care se presupune că le-a comis acum doi ani şi jumătate. Concret, menţionează procurorii într-un răspuns oficial remis „Ziarului de Iaşi“, Movilianu ar fi pretins, în perioada 11 ianuarie – 27 aprilie 2017, bani şi favoruri sexuale de la o tânără care urma să susţină examenul de titularizare. Movilianu ar fi cerut banii pentru o presupusă „pilă“ pe care ar fi avut-o la Inspectoratul Şcolar Judeţean, în timp ce plata în „natură“ o pretindea pentru sine.

„În sarcina inculpatului M.D.V. s-a reţinut că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi la intervale scurte de timp, respectiv în perioada 11.01.2017 – 27.04.2017, a pretins pentru sine de la o persoană foloase de natură sexuală şi a pretins pentru altul sume de bani, iniţial suma de 5.000 euro, după care în final solicitând 1.500 euro, lăsând să se creadă că poate interveni pe lângă un inspector şcolar din cadrul ISJ Iaşi şi promiţând că-l va determina pe acesta să îndeplinească un act contrar atribuţiilor de serviciu, respectiv să-i asigure persoanei respective o notă la examenul de titularizare 2017“, se arată în răspunsul oferit de Parchet ziarului. Potrivit aceluiaşi document, persoana de la care Movilianu a pretins bani şi favoruri sexuale voia să ocupe un post de cadru didactic la o unitate de învăţământ din municipiul Iaşi.

„Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală care, în nicio situaţie, nu poate înfrânge prezumţia de nevinovăţie“, au mai precizat reprezentanţii Pachetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Potrivit unor surse, Movilianu este căsătorit şi are copii. El nu a putut fi contactat, ieri, pentru a comenta acuzaţiile aduse de Parchet. Tribunalul Iaşi a decis că dosarul său este legal întocmit şi a dispus începerea judecăţii, urmând ca, în perioada următoare, să fie stabilit şi primul termen de judecată.

(Sursa: Ziaruldeiasi.ro)

Lasa un comentariu