Doar cinci paturi ATI mai sunt libere în întreaga ţară. Trei sunt doar în Capitală

Doar cinci paturi ATI COVID mai sunt libere în întreaga ţară. Trei paturi libere sunt la București, unul în Galați și unul în Vrancea, anunţă autoritățile, miercuri.

Potrivit DSU, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1374 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1320 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 282 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. La nivel național sunt libere cinci paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt trei paturi libere la acest moment, precizează reprezentanții DSU.

În paralel, se lucrează pentru asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Paturile neocupate sunt la spitale din București – 3, Galați – 1 și Vrancea – 1.

Sursa: Observator

Citește și Un bebeluș a murit de Covid la Spitalul „Sf. Maria” din Iași. Un altul este în stare critică, intubat

Un bebeluș cu o formă gravă de Covid a murit la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, iar un altul este în stare critică, intubat. Cei doi au fost transferați, în urmă cu câteva zile, de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Lasa un comentariu