Din ce cauză a izbucnit incendiul la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași

Un incendiu a izbucnit în această seară la Secţia ATI a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Imediat după anunţarea evenimentului, Poliţia Locală şi Biroul Rutier au decis închiderea străzii Vasile Lupu, de la intersecţia din Bucşinescu şi până la strada Dudescu. Incendiul a fost stins după 30 de minute de la izbucnire.

„Incendiul s-a produs într-un salon, într-un cabinet medical, ardeau echipamente medicale. Nu avem informaţii referitor la anumite cauze care să fi produsul incendiul”, a spus imediat după incendiu colonelul Ionuţ Grădinariu, şeful ISU Iaşi.

Din ce cauză a izbucnit incendiul

În urma controalelor făcute la finalul anului trecut de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, imediat după incendiul de la Piatra Neamţ, un raport arăta că Spitalul de Copii funcţiona fără autorizaţie de securitate la incendiu, scrie ZDI.

Raportul arăta deficienţele tuturor secţiilor de anestezie şi terapie intensivă de la spitale din ţară. În Iaşi existau trei spitale fără autorizaţie de securitate la incendiu, iar în cazul a şase spitale s-a descoperit că instalaţiile electrice sunt suprasolicitate sau folosite cu improvizaţii. Totodată, pompierii au descoperit că nu se asigură condiţii de evacuare în situaţii de urgenţă în şapte unităţi medicale. 

Citește mai multe aici.

VIDEO Incendiu la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași! A fost activat Planul Roşu de Intervenție.