Detaliile masacrului din Texas! Tânărul de 18 ani a anunțat pe Facebook ce urmează să facă

Tânărul de 18 ani, care a ucis 19 copii și doi adulți într-o școală din Texas, își anunțase intențiile pe Facebook.

Conform anchetatorilor, el a stat în școală între 40 și 60 de minute, înainte să fie împușcat mortal de o echipă de polițiști de frontieră. Polițiștii locali par să fi fost complet depășiți de situație. Nu l-au putut oprit pe atacator, deși bunica acestuia, rănită grav, a sunat la numărul de urgență, iar tânărul de 18 ani a făcut accident pe drumul spre școală. Președintele Joe Biden a anunțat că va merge în Texas în zilele următoare.

Filmul masacrului din Texas, în care au murit 19 copii și 2 adulți

19 elevi şi doi adulţi au fost ucişi marţi de un adolescent de 18 ani care a deschis focul în şcoala primară Robb din Uvalde, statul Texas, unde învaţă copii între 7 şi 10 ani. Potrivit autorităţilor, suspectul, identificat ca Salvador Ramos, cetăţean american.

Guvernatorul statului Texas a descris, în amănunt, momentele care au dus la masacrul din școală. Prima victimă a lui Salvador Ramos a fost chiar bunica lui, pe care a împușcat-o. Femeia a supraviețuit și a sunat la poliție. În drum spre școală, tânărul a făcut accident cu mașina, dar polițiștii nu l-au reținut. A lăsat vehiculul pe jumătate căzut într-un șanț, și-a luat una dintre cele două puști și a intrat în școală.

Greg Abbott – guvernatorul statului Texas: Până în acest moment, singurele informații care erau cunoscute de dinainte au fost postate chiar de agresor, pe Facebook, cu aproximativ 30 de minute înainte să ajungă la școală. În primul mesaj, a scris că vrea să-și împuște bunica. Al doilea mesaj a fost „Mi-am împușcat bunica”. Al treilea mesaj, scris cu 15 minute înainte să ajungă la școală, a fost „Voi deschide focul într-o școală primară”.

Presa americană publică numeroase informații, unele dintre ele neconfirmate de autorități. Astfel, toate victimele atacatorului ar fi fost din aceeași clasă, prima în care a intrat. În încăperea de alături, tânărul s-a baricadat iar forțele de ordine nu ar fi reușit să spargă ușa. Ar fi fost nevoie să găsească unul dintre administratorii școlii, care să vină cu cheia. Familiile copiilor au așteptat ore în șir informații.

Irma Chacon – străbunica unui elev care a supraviețuit: Eram foarte îngrijorați deoarece nu știam dacă este acolo sau dacă este implicată. Nu știam nimic. Aveam multă durere în suflet. Am stat până târziu, până la ora 17 sau 18. Erau doar vorbe. Nu știam dacă este în centrul civic (n.red. printre cei evacuați) sau dacă era mort în școală.

Atacul a trezit amintiri dureroase pentru cei care au trecut prin alte masacre comise în școli americane.

Joaquin Oliver – tatăl unei victime de la Parkland: Sunt foarte frustrat. Nu sunt surprins. Mi se pare un lucru rău că nu sunt surprins. Ar trebui să fie o informație șocantă în orice altă parte a lumii. Dar în America, este doar o zi obișnuită, atunci când este comis un masacru într-o școală.

Joe Biden a cerut din nou Congresului să acționeze și să impună restricții pentru armele de foc. „Sunt sătul. Sunt sătul de aceste lucruri care se întâmplă în continuare. Al doilea Amendament nu este absolut. Când a fost adoptat, nu puteai să deții un tun. Nu puteai să deții anumite tipuri de arme. Au fost mereu limitări”, a spus președintele american, care va merge în zilele următoare în Texas.

Acesta a fost cel mai sângeros masacru comis în Statele Unite în 2022, după numărul de victime.

Sursa: DiGi24

Citește și ATAC ARMAT ÎNTR-O ȘCOALĂ DIN TEXAS! Un adolescent a ucis 19 copii și doi profesori

Lasa un comentariu