Delicte silvice constatate în zona de responsabilitate de politiştii de frontieră vasluieni

Delicte silvice constatate în zona de responsabilitate de politiştii de frontieră vasluieni! Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la activităţi de transport de material lemnos ilicit, fără documentele specifice de provenienţă şi transport, efectuate de reprezentanţii unei  societăţi de exploatare forestieră care işi desfăşoară activitatea în zona de responsabilitate.

În perioada 22 – 23 noiembrie a.c., polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni, în cooperare cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Huși au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice în zona de responsabilitate.

Delicte silvice constatate în zona de responsabilitate de politiştii de frontieră vasluieni

În cadrul acțiunii desfășurate, s-a constatat că reprezentanţii unei societăţi comerciale care are ca obiect de activitate expoatarea forestieră în zona de responsabilitate, transportă material lemnos, cu diferite mijloace de transport, în  volum de peste 10 m cubi, fără să dețină documente specifice proveniență  și transport, prevăzute de legislația în vigoare. Materialul lemnos era depozitat în incinta unei societăți agricole.

Colegii noștri s-au  sesizat din oficiu și efectuează cercetări în cauză cu privire la săvârșirea infracțiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 m cubi neînsoțite de documentele specifice de transport din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienței acestora, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, se arată într-un comunicat.

Întreaga cantitate de material lemnos, în valoare totală de 7.167 lei, a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor și lăsată în custodia Ocolului Silvic Huși.

Lasa un comentariu