De Revelion vom avea concert şi foc de artificii în fața Palatului Culturii

Primăria va organiza în acest an un concert şi foc de artificii în cadrul unui Revelion „în stradă”. Decizia a fost adoptată ieri de către Consiliul Local (CL) la propunerea executivului. Primarul Mihai a precizat ieri că vor fi contactaţi doar artişti români la concertul din Piaţa Palatului Culturii. Programul va fi detaliat de municipalitate în perioada următoare.

Organizarea evenimentului este posibilă în contextul eliminării unor restricţii aferente pandemiei Covid-19, printr-o decizie adoptată zilele trecute de către Guvern. Potrivit edilului-şef al Iaşului, Primăria va lua măsuri preventive, una dintre acestea fiind inclusiv aprovizionarea cu măşti pentru a putea fi oferite celor care, din diverse motive, nu vor avea la momentul manifestării.

Proiectul de hotărâre a stârnit dezbateri acide în CL, care s-au prelungit pe parcursul a aproape 60 de minute: consilierii PSD şi USR au criticat modul de întocmire a acţiunilor. „Este un program sumar, superficial şi făcut pe genunchi”, a comentat liderul de grup al PSD, Bogdan Balanişcu. Cu toate acestea, consilierii PSD au votat în favoarea proiectului. În schimb, au solicitat ca, în ianuarie, să fie prezentat un raport detaliat al cheltuielilor făcute: CL a aprobat o sumă totală de 700.000 lei pentru manifestările dedicate Sărbătorilor de iarnă.

Principalele manifestări

În plen, primarul Mihai Chirica a făcut o scurtă prezentare a evenimentelor şi a subliniat că decizia organizării a fost luată pe ultima sută de metri în contextul hotărârii Guvernului de a relaxa unele măsuri aferente perioadei de alertă în care se află România. „Vom face un foc de artificii la trecerea dintre ani. Vom aduce doar artişti români. De ce români? Pentru că au suferit destul de mult în aceşti doi ani, nu au avut nici venituri, nici posibilităţi de a se manifesta decât într-un mod limitat. Celelalte evenimente, inclusiv cele legate de etnografie şi folclor, le vom face împreună cu Consiliul Judeţean”, a declarat primarul Chirica.

Lasa un comentariu