Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor județeni PSD: Campania electorală s-a terminat. Acum suntem într-o campanie de salvare de vieți. Și este o campanie contra-cronometru! Deschideți Spitalul Mobil de la Lețcani!

Ieșenii rămân fără paturi de terapie intensivă, iar conducerea județului stă cu 100 de paturi ATI nefolosite la Spitalul Mobil de la Lețcani. După aproape jumătate de an de la preluarea funcției, președintele actual al Consiliului Județean Iași – Costel Alexe se luptă încă cu reclamațiile făcute de candidatul Costel Alexe, în campania electorală de anul trecut.

S-au făcut plângeri și sesizări la toate instituțiile posibile. S-a prins atât de tare în propriile ițe, încât acum nu știe cum să le mai desfacă. Este un blocaj pe care și l-a creat, dar în urma căruia bolnavii de COVID sunt văduviți de, poate,o șansă în plus la viață.

Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR încearcă să suplimenteze numărul de paturi ATI la nivel național cu 200. Noi avem la Iași peste 100 de astfel de echipamente medicale, gata să fie folosite pentru a salva viața ieșenilor, dar care sunt ținute sub cheie de liberalii ieșeni.

Am mai spus-o și o mai spun, că poate în sfârșit se aude și în Casa Pătrată: acest spital nu este al PSD. A fost construit pentru a servi intereselor comunității și pentru a degreva celelalte spitale ieșene, cu adresabilitate regională, astfel încât toți pacienții, indiferent de afecțiune, să poată fi tratați corespunzător. Acum, nevoia de paturi ATI a făcut ca inclusiv la Unitatea de Primiri Urgențe de la Sf. Spiridon să fie doar bolnavi COVID în suferință și în nevoie de oxigen. Nu înțeleg atitudinea echipei PNL de la șefia județului.

Nu îmi dau seama dacă este neștiință sau reavoință. Este inacceptabil să ai la dispoziție un spital, de campanie este adevărat, dar modern și cu toate echipamentele necesare pentru a ajuta oamenii, și tu, în luni de zile, să nu poți găsi soluții pentru a-l pune la dispoziția pacienților.

Campania electorală s-a terminat. Acum suntem într-o campanie de salvare de vieți. Și este o campanie contra-cronometru! Spitalul Mobil de la Lețcani trebuie folosit pentru a veni în ajutorul oamenilor!

Comunicat PSD Iași | Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor județeni PSD

Lasa un comentariu