Covid la Iaşi: 23 de noi cazuri. 46 de pacienţi la “Infecţioase”, niciunul vaccinat

23 de noi cazuri de infecţie cu SARS COV 2 raportate în acest weekend la Iaşi. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, nu s-au depistat noi cazuri de infecţie cu tulpina Delta a virusului.

De la apariţia primul caz şi până în prezent, 40 de ieşeni s-au îmbolnăvit după ce s-au infectat cu această variantă a noul coronavirus. Din punctul de vedere al internărilor, numărul acestora este în uşoară creştere. Dacă ieri erau ocupate 50 de paturi, dintre care şapte la ATI, cu o zi înainte erau ocupate 45 de paturi, dintre care opt la ATI.

Tot în acest weekend a fost raportat un deces în rândul celor confirmaţi cu infecţia cu SARS COV 2, şi s-au făcut nouă externări după ce bolnavii au primit rezultatul negativ la testul PCR, scrie ziaruldeiasi.ro.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat un pat ATI. În schimb, nu sunt persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi. La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iaşi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat un pat ATI. 

În momentul de faţă sunt libere 11 paturi ATI. Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în unităţile sanitare sunt puse la dispoziţie 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmaţi pozitiv cu COVID-19 (CF Paşcani – 22 paturi, CF Iaşi – 15 paturi, Spitalul Orăşenesc Hârlău – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 paturi, Spitalul de Boli Infecţioase – 20 de paturi) şi 67 de paturi în zonele roşii destinate pacienţilor cu alte patologii şi confirmaţi pozitiv cu COVID-19.

“Din nefericire, numărul pacienţilor infectaţi COVID19 este în creştere continuă. Astfel, am început demersurile necesare demarării procedurii în care numărul de zone tampon şi zone destinate pacienţilor COVID19 să fie mărit. Dorim, aşa cum am fost pe toată perioada pandemiei, un spital care pune pe primul plan pacienţii, dar şi un ajutor colegilor noştri care îşi desfăşoară activitatea în UPU-rile spitalelor din Iaşi şi care, în momentul de faţă, se văd asaltaţi de pacienţi infectaţi sau suspecţi COVID19”, spune managerul de la Spitalul de Infecţioase, dr. Florin Roşu.

“Dintre cei 46 de pacienţi internaţi, niciunul nu este vaccinat. Vârsta acestora este cuprinsă între 46 şi 81 de ani. În ceea ce priveşte schema de tratament, nu sunt modificări. Este cel recomandat de comisia de boli infecţioase şi, evident, tratamentul cronic al pacientului, care necesită sau nu ajustare, în funcţie de fiecare caz în parte”, a mai adăugat dr. Roşu.

Lasa un comentariu