Corpul de Control vine la Școala de Arte din Iași

Scoala de Arte „Titel Popovici” din Iasi va fi vizitata de corpul de control al Consiliului Judetean si serviciul de audit. Costel Alexe a anuntat ca vrea sa vada cine este resonsabil de „dezmatul pe bani publici” și arunca vina incherii contractului de externalizare a serviciului de contabilitate pe umerii social democratilor.

Conform publicatiei Reporter de Iasi, Vlad Baba – directorul „Scolii de Arte Titel Popovici” a externalizat serviciile de resurse umane si de contabilitate firmelor unor tinere, la preturi mai mari decat cele ale pietei.

Felul in care sunt cheltuiti banii publici a dus la luarea deciziei de a veni corpul de control pentru a verifica afirmatiile.

”Avand in vedere ultimele informatii aparute in spatiul public, am luat decizia sa trimitem corpul de control al presedintelui si, evident, directia de audit pentru a verifica toate acele contracte care, trebuie sa mentionez din capul locului, au fost semnate de catre fosta administratie Social Democrata in anii 2018 si 2019”, a declarat Costel Alexe- sef CJ Iasi

Potrivit liderului de sidicat, Laviniu Lacusta, in institutie exista o serie de tensiuni intre angajati si noua conducere. Potrivita acestuia, o parte dintre angajati ar fi chiar dispusi sa actioneze in instanta. 

”Noi avem si un memoriu in aceasta idee, dar nu doar memoriul. Am avut si foarte multe reclamatii transmise pe whatsapp sau pe messanger. Cred ca domnul director ar trebui sa aiba o atitudine mai inteleapta. Vorbim totusi de o institutie cu traditii in municipiul Iasi. Sunt niste persoane acolo care au niste realizari. Au muncit si poate ca atitudinea trebuie sa fie alta.”, a declarat Laviniu Lacusta- lider USLIP Iasi.

Vlad Baba a fost numit director al Scolii de Arte „Titel Popovici” in luna noiembrie a anului trecut chiar de catre presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe.

Lasa un comentariu