COD GALBEN! Meteorologii au emis o avertizare de fenomene meteorologice periculoase

Meteorologii au emis o avertizare de fenomene meteorologice periculoase. 

Este vorba de COD GALBEN, până pe 06.07.22/ 20:00, de instabilitate atmosferică temporar accentuată, averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Potrivit accuweather, în municipiul Iași vor fi minim 30 de grade Celsius până diseară la ora 20. La orele prânzului se înregistrau 34 de garde Celsius.

Sursa: ZDI

USR: Mai puţin de un sfert din cardurile pe care va fi încărcată suma de 250 de lei au fost distribuite până în prezent

Mai puţin de un sfert din cardurile pe care va fi încărcată suma de 250 de lei au fost distribuite până în prezent, iar dacă se menţine ritmul actual, acordarea voucherelor sociale se va încheia prin septembrie-octombrie, susţine USR.

„După luni la rând în care liderii PSD şi PNL s-au lăudat cum iau ei măsuri ca să-i ajute pe români să facă faţă creşterii explozive a preţurilor, Guvernul Ciucă îşi dovedeşte, din nou, incompetenţa absolută: a distribuit, până acum, mai puţin de un sfert din cardurile pe care va fi încărcată suma de 250 de lei, echivalentul a circa 4 lei/zi. În ritmul actual de împărţire a cardurilor, sunt toate şansele ca acordarea voucherelor să se încheie undeva prin septembrie-octombrie, deşi ajutorul a fost promis începând cu luna iunie”, precizează sursa citată.

USR invocă un comunicat de pe site-ul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, conform căruia, „până în prezent, Compania Naţională Poşta Română a reuşit să livreze peste 350.000 de carduri,”, iar „până la 1 iulie, 500.000 de români” vor intra în posesia lor.

Lasa un comentariu