Certificat de vaccinare împotriva Covid-19 fals, descoperit la controlul de frontieră

Certificat de vaccinare împotriva Covid-19 fals, descoperit la controlul de frontieră! Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unei tinere cu cetățenie română și R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de vaccinare împotriva Covid-19 fals.

În data de 3 octombrie a.c., în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară ca pasageră într-un autoturism, o tânără din R. Moldova, în vârstă de 31 de ani.

Certificat de vaccinare împotriva Covid-19 fals

La controlul de frontieră, tânăra a prezentat alături de documentele personale de identitate și un certificat de vaccinare împotriva Covid-19, tip vaccin Pfizer Biontech.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului colegii noştri au efectuat verificări suplimentare,  ocazie cu care au constatat că acesta este fals, fiind eliberat unei alte persoane.

Cu privire la cele constatate, femeia a declarat că și-a realizat singură certificatul de vaccinare împotriva Covid-19 prezentat la control, modificând datele de identitate de pe certificatul original.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citește și Spitalul mobil de la Lețcani va primi din nou pacienți.

Spitalul mobil de la Lețcani se va redeschide și vor funcționa doar 12 paturi de Anestezie și Terapie Intensivă, din cauza lipsei stocatorului de oxigen. Acesta a fost restituit firmei de la care a fost împrumutat după ce spitalul și-a întrerupt activitatea din cauza neregulilor constatate de corpul de control.

Din cauza lipsei acestui stocator, în spital nu vor putea fi primiți decât pacienți care au nevoie de internare în ATI.

Lasa un comentariu