Cauți de muncă ca sezonier în străinătate? Vezi ce informații trebuie să găsești în contractul de muncă

Nici în acest an, numărul celor care pleacă la munci sezoniere nu a scăzut. Zeci de mii de români merg anual să lucreze în alte țări, iar mulți trec prin adevărate drame.

Unii însă ajung să fie exploatați de angajatori. Problema ar fi că, aceștia nu sunt atenți la condițiile din contractele de muncă sau de firmele de intermediere.

România are printre cele mai scumpe apartamente noi din Europa.

Unii sunt obligați să plătească pentru transport, deși drumul a fost achitat de angajator.

Prima recomandare făcută de autorități pentru cei care vor să plece în străinătate ca lucrători sezonieri este să verifice temeinic angajatorul. Dar și firma intermediară, adică agenția de plasare a forței de muncă.

Pelerinajul de la Mecca, organizat anul acesta doar cu 60.000 de persoane, toate vaccinate.

Agenția care intermediază munca în străinătate este obligată să apeleze la o firmă specializată în transport internațional de persoane, dacă deplasarea spre locul de muncă este făcută în grupuri mai mari de 10 persoane. Importat de știut: dacă angajatorul plătește transportul, lucrătorii nu trebuie să accepte să fie și ei taxați pentru același lucru.

Costurile nu pot depăși un sfert din câștigul lucrătorului

La cazare, dacă ea este organizată de angajator, costurile nu pot depăși un sfert din câștigul lucrătorului. Nu uitați că, după 8-10 ore de lucru, aveți dreptul la un timp de odihnă.

În contractul de muncă trebuie să apară și condițiile de despăgubiri în caz de boală, accidente de muncă ori deces.

Pe contractul de muncă trebuie să apară datele de identificare ale angajatorului străin, funcția sau meseria pe care o aveți, durata angajării, dar și condițiile de muncă. Tot pe act trebuie să fie trecute durata timpului de muncă și de repaus, salariul, condițiile de muncă și de climă, condițiile de locuit, dar și chestiuni care țin de hrană, sănătate și securitate în muncă.

Tot în contract trebuie să apară clar eventualele obiceiuri din țara de destinație ce v-ar putea pune sănătatea în pericol, dar și ce taxe și impozite ați putea plăti acolo. De asemenea, actul trebuie să prevadă și datele de contact ale ambasadelor ori ale misiunilor diplomatice din țara respectivă. Este esențial ca în contract să apară și clauze legate de despăgubiri în caz de boală, accidente sau deces, dar și condițiile de repatriere pentru astfel de situații.

Lasa un comentariu