Carte de identitate falsă ascunsă în husa telefonului la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova asupra căruia au descoperit o carte de identitate falsă.

În data de 03 august  a.c., în jurul orei 09.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieși din ţară, ca pasager într-un autoturism, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 50 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit persoanei, ocazie cu care în husa telefonului bărbatului, a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, emisă pe numele acestuia și având aplicată propria fotografie.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. 

Bărbatul a declarat că documentul descoperit la controlul de frontieră a fost procurat de fratele său prin intermediul unei persoane ale cărei date nu le cunoaşte, contra sumei de 150 de euro și urma să îl folosească pentru a-și găsi un loc de muncă în Franţa.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.

Lasa un comentariu