Carantină zonală într-o comună din Iași. Incidența a depăşit 15 cazuri la mia de locuitori

Comuna Probota din județul Iași intră de astăzi în carantină zonală pentru o perioadă de 14 zile.  Incidenţa cazurilor de Covid a depăşit 15 la mia de locuitori.

Autorităţile locale consideră că riscul epidemiologic este foarte ridicat in circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare, iar riscul răspândirii infecției în comunitate nu poate fi controlat prin alte metode.

În judeţ, cea mai crescută incidenţă se înregistrează la Valea Lupului, peste 17 cazuri de coronavirus la mia de  locuitori, în timp ce municipiul Iași se apropie de 12.

Cifrele privind pandemia au devenit din ce în ce mai îngrijorătoare, virusul se răspândește cu o viteză foarte mare. Un număr prea mare de oameni s-au infectat într-un timp prea scurt, ratele incidenței au crescut repede în mai multe localități. Din analizele efectuate de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică Iași reiese că în comuna Probota – una dintre localitățile în care rata incidenței este foarte ridicată – se impune ca soluție instituirea carantinei zonale pentru 14 zile. Este nevoie de un efort comun să respectăm măsurile preventive, să fim vigilenți și să depășim această situație nedorită. Respectați măsurile preventive și mergeți la medicul de familie sau în centrele special amenajate pentru a vă vaccina”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași. Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași Prefect, Marian Grigoraș

Lasa un comentariu