BREAKING: Parlamentul Republicii Moldova poate fi dizolvat. Maia Sandu va declanșa alegerilor parlamentare anticipate

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a decis, joi după-amiază, că Parlamentul de la Chișinău poate fi dizolvat. Avizul dat de Curtea este irevocabil, definitiv și nu poate fi atact în nicio altă instanță de judecată. Președintele Maia Sandu s-a prezentat personal, astăzi, în fața judecătorilor Curții Constituționale pentru a-și prezenta argumentele în privința sesizării făcute către Curte pe 29 martie 2021.

„Dreptul Preşedintelui Republicii Moldova de a dizolva Parlamentul în cazul neacceptării votului de încredere pentru formarea Guvernului intervine după expirarea a 45 de zile de la prima solicitare şi respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură până la expirarea termenului de 3 luni. După expirarea termenului de 3 luni Preşedintele Republicii Moldova este obligat să dizolve Parlamentul dacă a eşuat formarea Guvernului, inclusiv dacă nu s-a acceptat votul de încredere pentru formarea Guvernului”, a declarat Maia Sandu în expunerea sa de motive.

Socialiștii proruși și majoritatea formată alături de oligarhul fugar Ilan Șor au criticat dorința Maiei Sandu de dizolvare a Parlamentului și a încercat să pună presiune pe Curte pentru a nu da câștig de cauză solicităților Maiei Sandu.

Lasa un comentariu