Botoșani: Și-a lăsat mașina să ardă în drum pentru că pierdea avionul

Un botoșănean care se grăbea la aeroport pentru a prinde o cursă aeriană și-a abandonat mașina, dar la scurt timp aceasta a luat foc. Flăcările au fost stinse cu ajutorul pompierilor suceveni, autoturismul fiind abandonat pe teritoriul localității Plopeni, în apropiere de Aeroportul „Ștefan cel Mare și Sfânt” de la Salcea.

Întreaga scenă s-a petrecut în dimineața zilei pe 23 iunie a.c., când bărbatul, care se îndrepta spre aeroport, a observat că autoturismul Dacia s-a defectat la o distanță de câteva sute de metri de aerogară. Nu a mai stat să remedieze defecțiunea, ci a lăsat mașina în drum și a plecat pe jos întrucât cursa aeriană tocmai urma să decoleze. După numai câteva minute, autoturismul a luat foc, iar pentru stingerea incendiului a intervenit un angajat al Aeroportului, din cadrul serviciului pentru situații de urgență, dar și un echipaj de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.

După ce au stins flăcările, pompierii au analizat modul în care s-a dezvoltat focul și au avansat ipoteza că incendiul ar fi fost provocat cel mai probabil de un scurtcircuit electric care a avut loc în instalația mașinii. Ajunși și ei la locul incidentului, polițiștii din Salcea au reușit să afle cine este proprietarul autoturismului și l-au sunat pe botoșănean, care a declarat că avea programat un zbor la ora 5.20 spre București, iar în timp ce se deplasa pe strada Aeroportului a sesizat că ambreiajul autoturismului nu mai funcționa corect și a lăsat mașina la aproximativ 300 de metri de intrarea în aeroport, deplasându-se până acolo pe jos.

În urma incendiului nu au existat victime, dar mașina a fost distrusă.

Sursa: monitorulbt

Lasa un comentariu