BILANȚ NEGRU: Peste 50.000 de români au murit din cauza Covid, de la începutul pandemiei

România a depășit pragul de 50.000 de decese Covid de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore au fost raportate 483 de decese, dintre care 20 anterioare și 8.268 de cazuri noi.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă vineri, pe baza datelor existente la ora 10.00, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 8.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 483 de decese, din care 20 din perioada anterioară.

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 5 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 8.268 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 483 decese dintre care 20 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Peste 50.000 de români au murit din cauza Covid, de la începutul pandemiei.

Numărul total al deceselor Covid depăşeşte vineri 50.000, ajungând la 50.087.

Joi, totalul era de 49.604.

OMS a avertizat cu privire la decesele din Europa

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că este posibil să se înregistreze încă o jumătate de milion de decese Covid în Europa, până în februarie.

Șeful pentru Europa al organizației, Hans Kluge, a acuzat o absorbție insuficientă a vaccinurilor.

El a declarat că relaxarea măsurilor de sănătate publică a fost, de asemenea, la originea creșterii numărului de cazuri de Covid în regiunea europeană a OMS, care acoperă 53 de țări, inclusiv părți din Asia Centrală. Până în prezent, OMS a înregistrat 1,4 milioane de decese în întreaga regiune.

Rusia și Ucraina au înregistrat cele mai dramatice creșteri ale numărului de infecții și decese.

România, cel mai mare număr de decese în 24 de ore

România a înregistrat săptămâna aceasta cel mai mare număr de decese în 24 de ore, 591. Tot săptămâna aceasta, guvernul olandez a anunțat că va reintroduce purtarea măștilor și distanțarea socială în multe spații publice, deoarece s-a constatat că numărul internărilor în spitale a crescut cu 31% într-o săptămână.

În Ungaria, infecțiile zilnice cu Covid au crescut de peste două ori în ultima săptămână, ajungând la 6.268. Purtarea măștii este obligatorie doar în transportul public și în spitale. Slovacia a raportat al doilea cel mai mare număr de cazuri de la începutul pandemiei, iar infecțiile din Cehia au revenit la nivelurile înregistrate ultima dată în primăvară. Letonia impune, începând de luni, o stare de urgență de trei luni, pe fondul unui nivel record de infectare cu Covid, transmite Observatorul.

Citește și O femeie de 61 de ani bolnavă de COVID s-a aruncat de la etaj la Spitalul Floreasca din Bucureşti

Lasa un comentariu