Bătaie în PMP! Primarul Mihai Chirica dezaprobă conflictul

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, își exprimă regretul în legătură cu conflictul izbucnit în interiorul Partidului Mișcarea Populară (PMP) și face un apel public către toți cei implicați să se comporte cu înțelepciune astfel încât aceste tensiuni să nu se răsfrângă și asupra imaginii Primăriei Municipiului Iași și a orașului, în general.  

„Regret că, uneori, viața politică din Iași nu se desfășoară în condiții de normalitate și că anumite evenimente din sfera politicii pot afecta imaginea Primăriei Municipiului Iași. Din păcate, tensiunile din cadrul PMP se resfrâng indirect și asupra administrației publice ca urmare a statutului domnului Petru Movilă (membru PMP) de City Manager al Municipiului Iași, funcție de mare demnitate și responsabilitate publică. Nu am dreptul și nici nu îmi doresc să mă implic în viața politică a altui partid, dar sunt obligat să fac un apel către toți membrii PMP, indiferent de statut și tabăra din care fac parte, să dea dovadă de reținere și înțelepciune și să nu amestece treburile interne ale unei formațiuni politice cu activitatea Primăriei.

Îmi exprim totala dezaprobare față de orice act de violență și sper într-o reglementare pașnică a situației din PMP. Vreau să aduc la cunoștința ieșenilor că după un an și jumătate de la alegerile locale din septembrie 2020, prestația celor doi consilieri locali ai PMP este una benefică pentru comunitatea ieșeană, grație atât inițiativelor personale, cât și sprijinului pentru marele proiecte ale orașului nostru. Această implicare în viața comunității a membrilor PMP este cu atât mai lăudabilă cu cât aleșii USR – partid aflat inițial într-o alianță cu PNL, la nivel central -, au refuzat constant să sprijine proiectele Iașului, blocând multă vreme inclusiv adoptarea bugetului local”, a declarat primarul Mihai Chirica.        

Lasa un comentariu