Avion cu țigări din Ucraina care se îndrepta spre România a fost capturat de polițiștii din Republica Moldova

Un avion ușor plin cu țigări de contrabandă care se îndrepta spre România a fost capturat de polițiștii de frontieră din Republica Moldova în timp ce survola țara vecină. Trei cetățeni ucraineni care erau la bord au fost reținuți.

„În baza unei informații operative privind survolarea ilegală a spațiului aerian ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră au acționat prompt în această dimineață reușind reținerea unui avion de model AN-2 în proximitatea localității Hlinaia Mică, raionul Edineț.

La fața locului se află conducerea instituției de frontieră care se implică și oferă tot suportul în măsurile de documentare a incidentului dat. Trei cetățeni ai Ucrainei sunt reținuți.

Din informațiile preliminare, avionul respectiv era utilizat pentru transportarea țigărilor de contrabandă. Acesta a decolat de pe teritoriul Ucrainei și avea ca destinație finală țara vecină România”, arată un comunicat al Poliției de Frontieră din Republica Moldova, publicat marți pe Facebook.

Citește și Covid la Iaşi – Atenţie la copii: cel mai mic pacient de la ATI are vârsta de doar 13 zile

Incidenţa în judeţ a crescut numai ieri de la 0,66 la 0,77 la mie, înregistrându-se şi trei decese. Medicii sunt îngrijoraţi de incidenţa tot mai mare la copii.

13 septembrie , altă zi cu ghinion pentru Iaşi în lupta cu pandemia de COVID 19: 64 de noi cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 şi şase decese au fost raportate de către CJSU. Tot ieri, incidenţa pe municipiul Iaşi a crescut de la 0,66 la mia de locuitori la 0,77 la mia de locuitori.

Situaţia rămâne alarmantă în ceea ce priveşte gradul de ocupare a paturilor ATI COVID. Ieri, erau ocupate 39 de paturi, respectiv toate cele nouă de la Spitalul de Boli Infecţioase, cinci de la Spitalul Municipal Paşcani şi 15 de la Neurochirurgie. În tot judeţul, mai erau libere ieri doar patru paturi ATI COVID, în contextul în care DSP a dispus în urmă cu doar câteva zile creşterea capacităţii secţiilor, scrie ziaruldeiasi.ro.

Lasa un comentariu