Au apărut primele imagini din saloanele care au luat foc la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași. FOTO

Au apărut primele imagini din saloanele în care, marți, a izbucnit un incendiu la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași.

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a spus, miercuri dimineața, că acest corp de clădire nu a mai fost reabilitat în ultimii 50 de ani.

Îi asigurăm pe toți ieșenii care au pacienți în spital că actul medical se desfășoară în condiții normale. Mulțumim ISU și cadrelor medicale că aseară la Iași a fost evitată o tragedie. La „Sf Maria” au făcut o serie de simulări și cadrele medicale au reușit să facă evacuarea acelor pacienți care erau în zona de siguranță. Corpul nu a mai fost reabilitat din ’70. Va întră în reabilitare din august”, a spus Costel Alexe.

Conform sursei citate, sunt mai multe nereguli care au dus la aprinderea focului.

Citește și Din ce cauză a izbucnit incendiul la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Un incendiu a izbucnit în această seară la Secţia ATI a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Imediat după anunţarea evenimentului, Poliţia Locală şi Biroul Rutier au decis închiderea străzii Vasile Lupu, de la intersecţia din Bucşinescu şi până la strada Dudescu. Incendiul a fost stins după 30 de minute de la izbucnire.

„Incendiul s-a produs într-un salon, într-un cabinet medical, ardeau echipamente medicale. Nu avem informaţii referitor la anumite cauze care să fi produsul incendiul”, a spus imediat după incendiu colonelul Ionuţ Grădinariu, şeful ISU Iaşi.

În urma controalelor făcute la finalul anului trecut de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, imediat după incendiul de la Piatra Neamţ, un raport arăta că Spitalul de Copii funcţiona fără autorizaţie de securitate la incendiu, scrie ZDI.

VIDEO Incendiu la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași! A fost activat Planul Roşu de Intervenție.

Lasa un comentariu