Alte loturi de îngheţată cu substanţe toxice, RETRASE din magazine. „Pot produce cancer”

Alte loturi de îngheţată cu substanţe toxice, RETRASE din magazine. Noi alerte de îngheţată care conţine substanţe toxice au fost emise de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Nu mai puţin de 20 de sortimente de îngheţată au fost retrase din Carrefour şi alte patru sortimente vor fi scoase din hipermarketurile Auchan. O mare parte din marfă a fost însă deja vândută.

Pentru a afla care sunt sortimentele, intraţi pe site-ul ANSVSA. Acolo sunt poze cu loturile de îngheţată în care s-a identificat etilena.

Ele nu mai există pe rafturi în acest moment, dar există posibilitatea ca românii să aibă aceste sortimente de îngheţată în frigider şi recomandăm să le distrugă sau să le returneze de îndată”, a spus Mihai Ponea, director ANSVSA.

Citește și Covid la Iaşi: creştere lentă, dar sigură. Medicii se aşteaptă la o explozie de cazuri în perioada următoare.

Loturi de îngheţată cu substanţe toxice

Specialiştii susţin însă că probleme de sănătate apar doar la un consum ridicat din sortimentele de îngheţată care conţin oxid de etilenă, un compus chimic folosit, de regulă, pe post de dezinfectant.

Studiile arată că produsele contaminate cu acest pesticid pot cauza chiar cancer.

CARREFOUR
ROMANIA SA a initiat retragerea acestor loturi de înghețată

E foarte adevărat că această substanţă ingerată mult timp poate produce afecţiuni pulmonare, cancer, atacă ficatul, iar ficatul este cel care sintetizează ce mâncăm”, a atras atenţia Adela Balea, inginer chimist, luni, la Antena 3.

Studiile arată că produsele contaminate cu acest pesticid pot cauza în timp afecţiuni cardiace sau chiar cancer.

VIDEO. Primul tramvai nou a ajuns la Iaşi!

Lasa un comentariu