ALERTĂ – Urs în comuna Schitu Duca! În aceste momente echipe mixte patrulează zona pentru localizare

ALERTĂ – Urs în comuna Schitu Duca! Astăzi, în jurul orei 10 dimineața, a fost semnalată prezența unui urs prin numărul Serviciului de Urgență 112, către Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași și Primăria Comunei Schitu Duca.

Ursul, din informațiile actuale, se află în raza localității Poieni, la aproximativ un 1km de intersecția cu DJ 247. În aceste momente echipe mixte patrulează zona pentru localizare.

*informație în curs de actualizare

ALERTĂ – Urs în comuna Schitu Duca

Ce fac dacă mă întâlnesc cu ursul?

Având în vedere că din informațiile existente la acest moment un urs se află în zona noastră, venim cu o informare despre câteva măsuri de avut în vedere în cazul în care vă întâlniți cu acest animal sălbatic:

1. Păstrează distanța! Regula general valabilă este ca distanța minimă până la orice vietate sălbatică să nu fie sub 100 de metri. Urșii, mistreții, vulpile, animalele sălbatice pot manifesta un comportament imprevizibil.

2. Nu te panica! Nu fugi! Dacă ești în raza vizuală a animalului, încearcă să rămâi calm. Îndepărtează-te încet și nu privi animalul în ochi. Acesta se poate simți intimidat de atitudine și există riscul să atace.

Citeste si Ne ocupăm în mod constant de problema urșilor!

3. Nu arunca la întâmplare reziduuri alimentare! Nu hrăni animalul sălbatic nici prin neglijență, nici prin gândul că faci o faptă bună. Acesta va deveni dependent de sursa de hrană din locul stabilit și devine imprevizibil dacă nu o găsește acolo.

4. Nu îl fotografia! După ce te îndepărtezi, anunță prin 112 prezența acestuia, dar evită să îl pozezi. Șocul audio – video poate determina o reacție violentă, blițul telefonului putând fi interpretat ca un atac.

5. Umblă doar în zonele sigure, mereu însoțit, vociferează astfel încât să îți semnalezi prezența și a determina animalul sălbatic să se îndepărteze și să nu atace. 6. În caz că se apropie, renunță rând pe rând la obiectele pe care le ai (rucsac, sacoșă, haine etc) pentru a-i distrage atenția și a câștiga timp pentru îndepărtarea de pericol.

Lasa un comentariu