Agenția Națională a Medicamentului anunță că Arbidol nu este autorizat în România

Medicamentul Arbidol nu este autorizat în România, informează Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România.

Produsul farmaceutic, cu denumirea comercială Arbidol, nu este înregistrat nici în Republica Moldova, mai spun cei de la Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale. Totuși, în nomenclatorul medicamentelor din Republica Moldova pot fi găsite produse cu aceeași substanță activă.

„1. Arbivir-Zdorovie, produse de compania farmaceutică „Zdorovie” SRL Ucraina (se utilizează în profilaxia şi tratamentul gripei A şi B); 2. Arpeflu, produs de Lekpharm SRL, Republica Belarus (utilizat în profilaxia şi tratamentul gripei, cauzată de virusurile gripei de tip A şi B, altor infecţii respiratorii virale acute (IRVA)… AMDM precizează că în prospectul preparatelor cu conținut de Umifenovir nu există informații privind administrarea lui împotriva infecției provocată de COVID-19”, anunță Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din Republica Moldova.

Arbidol nu este autorizat în România. Ce trebuie să facă Rusia pentru a vinde Arbidol în UE

În ceea ce privește unitatea de fabricație din Rusia a medicamentului Arbidol, este necesar ca aceasta să dețină o autorizație de fabricație/un certificat de bună practică de fabricație emis de o autoritate competentă din UE.

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale spune că nu a fost depusă, până în prezent, în conformitate cu legislația în vigoare, nicio cerere de autorizare a Arbidol sau a altui medicament care să conțină umifenovir.

Citește și 11 site-uri cu promoții de Black Friday au fost amendate. Vezi lista operatorilor verificați.

Lasa un comentariu