A murit tânărul împușcat în cap de polițiștii de frontieră la spitalul de Neurochirurgie Iași

Tânărul împuşcat în cap de poliţiştii de frontieră botoşăneni a decedat în spital. Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, a fost împușcat în noapte de sâmbătă spre duminică, iar apoi a fost transferat la Iaşi la câteva ore după incident. Luni, acesta a decedat pe secţia de reanimare din judeţul vecin.

De altfel, starea tânărului a fost gravă încă de când a fost transportat la Iaşi.

„Pacientul a fost preluat din serviciul UPU în comă de gradul IV, intubat şi ventilat mecanic. Acesta prezenta un traumatism cranian acut deschis, cu plagă împuşcată transfixiantă, cu retenţie de corpi străini. A fost transferat la Neurochirurgie Iaşi, cu prognostic rezervat”, a precizat Cristi Calimandriuc, asistent în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Botoşani.

„Starea victimei a fost foarte gravă din momentul internării. Staţionar, fără vreo evoluţie pozitivă”, a spus medicul primar neurochirurg Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Nicolae Oblu din Iaşi.


Tânărul împușcat în cap de polițiști a murit! Cum s-a întâmplat

Tânărul se afla la volanului unui Seat când un echipaj al Poliţiei de Frontieră de la Româneşti, care acționa în zonă, i-a făcut semn să oprească. Şoferul nu s-a conformat, însă, şi l-a acroşat uşor pe unul dintre poliţişti, după care a accelerat. În acel moment, poliţistul lovit de maşină a scos pistolul, trăgând iniţial în aer, dar şi apoi spre maşina care trecuse de el, mai multe focuri de armă. Câteva dintre gloanţele trase au atins autoturismul aflat în mişcare,iar unul l-a lovit în cap pe şofer.

Tânărul a fost transportat la Urgenţe, unde s-a încercat stabilizarea lui. Glonţul i-a intrat în ceafă şi a traversat toată cutia craniană, oprindu-se în zona feţei. La radiografii, părţi metalice puteau fi observate încă în cutia craniană, iar o parte din substanţa cenuşie din cutia craniana s-a pierdut prin traumatismul deschis.

Citește știrea inițială:
Botoșani: Un tânăr care făcea contrabandă cu ţigări a fost împuşcat de poliţiştii de frontieră

Lasa un comentariu