A fost depistat primul caz din lume de gripă aviară H10N3 la om

A fost depistat primul caz din lume de gripă aviară H10N3 la om. Un bărbat din provincia Jiangsu din estul Chinei a fost confirmat cu tulpina H10N3 a gripei aviare. Comisia Naţională de Sănătate (NHC) din China a anunțat, marți, că acesta este primul caz uman de infecţie, relatează Reuters.

Bărbatul în vârstă de 41 de ani, rezident al oraşului Zhenjiang, a fost internat în spital pe 28 aprilie. NHC a transmis într-un comunicat că acesta a dezvoltat febră şi alte simptome.

primul caz din lume de gripă aviară
A fost depistat primul caz din lume de gripă aviară

El a fost diagnosticat cu virusul gripei aviare H10N3 pe 28 mai. Însă, nu s-au oferit detalii despre modul în care bărbatul a fost infectat cu virusul. Bărbatul era stabil şi gata să fie externat din spital. De asemenea, nu au fost găsite alte cazuri printre contactele sale apropiate.

H10N3 este o tulpină patogenă scăzută sau relativ mai puţin severă a virusului şi riscul de răspândire pe scară largă este scăzut, a adăugat NHC.

Citește mai multe aici.

Un ieșean a fost obligat de soţie, prin instanţă, să meargă la psiholog.

Un ieșean a fost obligat de soţie, prin instanţă, să meargă la psiholog.

După ce și-a lovit soția cu bestialitate, un ieşean a fost obligat de judecători să urmeze consiliere psihologică şi psihoterapie. Femeia a solicitat emiterea unui ordin de protecţie, iar magistrații au decis mai multe măsuri de protecție.

Pe fondul relaţiilor deja tensionate după intentarea Ionelei P. de a divorța, aceasta ar fi fost lovită cu pumnii şi picioarele de către soț. Ea s-a adresat instanţei la două zile după incident, iar certificatul medico-legal depus la dosar şi însăşi starea sa fizică i-au convins pe judecători.

Lasa un comentariu