A demisionat Beatrice Rancea de la Opera din Iași

Beatrice Rancea, managerul suspendat al Operei Naționale Române Iași (ONRI), și-a înaintat demisia din funcție. Aceasta, împreună cu alți 10 colaboratori și angajați ai ONRI, este cercetatată într-un dosar de delapidare, deturnare de fonduri și fals.

Potrivit DIICOT, gruparea condusă de Beatrice Rancea ar fi plătit servicii și produse fictive, iar banii veniți de la Ministerul Culturii sub formă de subvenție ar fi fost folosiți în interes personal.

„Investigația penală a scos în evidență faptul că activitatea infracțională a grupării a acoperit pe de o parte întreaga gamă a achizițiilor, iar pe de altă parte au vizat și cheltuielile cu colaboratorii și chiriile”, potrivit DIICOT.

Beatrice Rancea se află sub control judiciar, cu imposibilitatea de a reveni în funcție, dar cu posibilitatea de a-și exercita meseria, respectiv cea de regizor.

În demisia depusă, Beatrice Rancea menționează: „realizările mele ca manager au fost în ultimul timp denigrate și condamnate, fiind puse într-o lupă meschină și denigratoare. Erijându-se în justițiari, anumite persoane au început o campanie de discreditare publică, acuzându-mă de acțiuni din cele mai grave, cu intenția de a-mi leza imaginea și reputația, vizând doar vacantarea postului de manager, atât de vânat de cei care acum mă blamează. Aceștia din urmă au avut concursul autorităților, care mi-au spus textual, încă din luna martie a anului 2021, că nu ma pot întoarce în instituție (…) Dat fiind această situație și luând în considerare art. 32 alin (1) din OUG 189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură (…), vă rog respectuos să luați act de renunțarea mea la mandatul încredințat de manager al ONRI, începand cu data comunicării prezentei”.

Sursa: Ziarul de Iași

Lasa un comentariu