84 de clase din Iași și-au suspendat cursurile din cauza exploziei numărului de cazuri COVID-19

Dacă în cursul zilei de miercuri erau raportate 65 de clase din învăţământul gimnazial şi liceal şi 26 de grupe/ clase din învăţământul preşcolar şi primar, la care se adaugau şi toate grupele de la Grădiniţa PP „Cuv. Parascheva“ Iaşi, care şi-a suspendat complet activitatea, în cursul zilei de ieri au fost raportate 84 de clase cu activitate suspendată din ciclurile gimnazial, liceal şi postliceal şi 30 de clase sau grupe de învăţământ preşcolar şi primar.

În ceea ce priveşte cazurile în rândul elevilor, cele mai multe sunt înregistrate la nivelul liceenilor. Din cele 126 de cazuri, 57 sunt la nivelul claselor IX-XII, 39 de cazuri sunt la nivelul claselor de gimnaziu, iar 29 la nivelul claselor I-IV, fiind înregistrat şi un caz la postliceală.

Sursa: Știrea de Iași

Citește și Municipiul Iași: Incidența COVID-19 a depășit 2 la mie. Vezi măsurile care se vor aplica începând de astăzi

Municipiul Iași a depășit incidența de 2 la mia de locuitori (2,15).

În această situație, din ordinul prefectului, s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași într-o ședință extraordinară și conform legislației în vigoare, s-a luat o hotărâre prin care în municipiul Iași se aplică o serie de măsuri sanitare preventive care au drept scop diminuarea răspândirii virusului în comunitate.

Lasa un comentariu