49 de localităţi din 18 judeţe au fost afectate în urma precipitaţiilor din ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în nu mai puțin de 49 de localităţi din 18 judeţe din România au fost înregistrate efecte dure ale precipitaţiilor abundente. Două persoane au fost luate de viituri, a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

„Din nefericire, în cursul zilei de ieri, două persoane au fost luate de apă (o persoană în localitatea Mănăstirea Caşin, jud. Bacău – bărbat de aproximativ 70 ani a fost luat de apă, după ce podeţul pe care se afla s-a rupt şi o persoană luată de apă în localitatea Almaş din jud. Neamţ – a fost găsită de echipajele de intervenţie în stop cardio-respirator, ulterior declarându-se decesul)”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Probleme s-au înregistrat în judeţele Botoşani, Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Iaşi, Hunedoara, Harghita, Sibiu, Neamţ, Teleorman şi Vrancea, precum şi în municipiul Bucureşti, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 10 case, 116 curţi şi 15 subsoluri, de pe 22 de străzi, precum şi pentru degajarea unui acoperiş şi a 15 copaci căzuţi pe carosabil, fiind afectate şapte autoturisme.

Județul Iași: Cod galben de inundații și viituri puternice până pe 21 iunie.

Conform ISU Iași, până pe 21 iunie vor fi semnalate scurgeri pe versanţi, viituri rapide cu efect de inundaţii pe bazinul hidrografic Prut și Bârlad. Au fost emise două avertizări de cod galben de inundaţii şi viituri puternice.

În prezent există o avertizare hidrologică de cod galben în intervalul 18.06.2021, ora 12.00 și 21.06.2021 ora 24.00 referitor la scurgeri de pe versanţi, viituri rapide cu efect de inundaţii. Zona vizată este cea a bzinului hidrografic Bârlad. a ISU Iași.