21 Martie. Ziua internaţională a pădurilor

Ziua internaţională a pădurilor este marcată la nivel mondial în fiecare an, în data de 21 martie.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, de Ziua Internaţională a Pădurilor, că beneficiile oferite de pădure nu au mai fost de multă vreme o preocupare pentru România, însă este o prioritate a actualei guvernări, care este determinată să îmbunătăţească legislaţia şi aplicarea acesteia, informează news.ro.

„Beneficiile oferite de pădure nu au mai fost demult o preocupare pentru România, însă reprezintă o prioritate pentru actuala guvernare, determinată să îmbunătăţească legislaţia şi aplicarea ei. Scopul final este de a asigura în mod sustenabil toate funcţiile pădurii: de protecţie, social şi economic. Avem nevoie de o nouă strategie forestieră naţională ambiţioasă, pe care intenţionăm să o elaborăm anul acesta şi să începem să o aplicăm începând cu anul următor.[…] Ziua Internaţională a Pădurilor este prilejul ca fiecare dintre noi să se întrebe nu doar cum ne putem bucura de beneficiile pădurii, ci şi cum o putem proteja şi dezvolta pentru ca şi generaţiile viitoare să le cunoască”, arată Florin Cîţu, într-un mesaj transmis duminică printr-un comunicat de presă al Guvernului.

În același timp, la această inițiativă ia parte și tânăra generație care susține pădurile printr-o mișcare ce are loc pe Instagram. Pădurile din toată lumea au fost adunate într-un singur hashtag pe instagram. #Forest are peste 45 de milioane de utilizări.

În România, hashtagul „forest” adună fotografii cu pădurile noastre din toate colţurile ţării, în toate cele patru anotimpuri.

Editor: Elena Iuga

Lasa un comentariu