14 instituții din Iași au obținut Acreditarea ERASMUS

Iasul are din nou motive de mandrie! 14 institutii din Iasi au obtinut Acreditarea ERASMUS, considerata pasaportul catre dezvoltarea organizationala. Pe domeniul invatamantului profesional si tehnic- FEG-singura organizatie detinatoare de Carta VET din Iasi, a obtinut punctaj maximal la evaluare.

Iasul este din nou bine reprezentat pe harta activitatilor de cooperare europeana, nu mai putin de 14 institutii obtinand acreditarea Erasmus pentru perioada 2021-2027, pentru sectoarele: educatia adultilor, formare profesionala si educatie scolara. Acreditarea Erasmus este un instrument pentru acele organizatii care se ocupa de educatia si formarea adultilor, de învatamântul profesional si tehnic (VET) si de educatia scolara, implicate in schimburi si cooperare la nivel transnational.

Acordarea acreditarii Erasmus confirma faptul ca institutiile au elaborat planuri de internationalizare in cadrul unui efort mai amplu de a-si dezvolta organizatia si intentioneaza sa deruleze activitati de cooperare transnationala. Acestea au ca scop dezvoltarea serviciilor educationale oferite, a competentelor personale si profesionale ale elevilor si profesorilor, prin schimb de bune practici si lucru impreuna. Pe domeniul invatamantului profesional si tehnic- FEG-singura organizatie detinatoare de Carta VET din Iasi, a obtinut punctaj maximal la evaluare.

Pe domeniul educatiei adultilor, a obtinut acreditare Erasmus Complexul Muzeal Moldova Iasi. Cele mai multe acreditari au fost obtinute in domeniul educatiei scolare: 9 la numar. FEG a detinut Carta VET- predecesoarea Acreditarii Erasmus si pentru perioada 2015-2020, implementand sub egida acesteia un numar de 5 proiecte de mobilitati de care au beneficiat un numar de 277 de cursanti si cadre didactice ale scolii, care au efectuat stagii in Danemarca, Spania, Turcia, Portugalia, Italia si Germania. Tot in aceasta perioada FEG a gazduit si un numar de 15 mobilitati ale unor cursanti si profesori din Spania. Obtinerea Acreditarii Erasmus este o recunoastere a calitatii si numarului de proiecte derulate de FEG in ultimii ani, fapt care onoreaza dar si obliga institutia sa continue sa dezvolte aceasta componenta a activitatii educationale Internationalizarea este parte a politicii de dezvoltare institutionala a FEG, fiind o prioritate a institutiei, intrucat valoarea adaugata a activitatilor de cooperare transnationala reprezinta un potential de crestere extraordinar, schimband vieti si deschizand minti.

Lasa un comentariu