Super User

Super User

Super User

CU GRIPA NU E DE GLUMIT!

Dr. Carmen DOROBĂȚ

TBC-UL, O PROBLEMĂ ÎNCĂ ACTUALĂ

drd. Diana TURCU - medic pneumolog

Avem "Cartea de Aur a Centenarului Marii Uniri". Lansarea oficiala a fost facuta la Iasi chiar in prezenta autorului. Bogdan Bucur a vorbit despre procesul in urma caruia a fost infaptuita Marea Unire.

Ateneul din Iasi, in atentia Casei Regale! Sala Regilor, de la Palatul Elisabeta din Bucureti a gazduit ceremonia oficialã prin care Ateneului din Iasi i s-a acordat Înaltul Patronaj Regal. Majestatea Sa Margareta va patrona oficial, începând din luna martie prima instituie de culturã din Regatul României Mari. Încã de la infiintarea sa, Ateneul iesean a beneficiat de Înalt Patronaj Regal. Rând pe rând, regii României, Ferdinand I, Carol al II-lea si Mihai I au fost patronii simbolici ai instituiei de culturã iesene, iar acum dupa ani buni de "exil", Ateneul s-a reintors acasa.

 

A fost unul dintre cei mai mari matematicieni ai Romaniei. Citea in 10 limbi si publica in 6. A cstigat admiratia studentilor din toate colturile lumii. In cadrul proiectului "365 pentru Iasi", astazi vorbim despre acadenmicianul Dimitrie Mangeron.

 

Ultima ninsoare a creat mari probleme in circulatia pe drumurile judetene. Situatia a inceput sa se remedieze, in mod paradoxal, abia dupa ce a fost anuntat codul galben de precipitatii. Si asta pentru ca abia din acel moment a fost reactivat Comandamentul de iarna si s-a permis reluarea contractului privind deszapezirea drumurilor judetene, contract care isi incetase efectele pe 15 martie.

In cel mult o luna, abonamentul unic pentru transportul cu mijloacele Companiei de Transport Public va deveni realitate. Proiectul a fost pus in dezbatere publica si urmeaza sa intre in dezbaterea Consiliului Local in vederea aprobarii. Abonamentul unic va costa 80 de lei, mai putin decat se estimase initial, si va asigura transportul pe orice traseu al Companiei. Odata cu intrarea in vigoare a noii legitimatii, va creste si pretul biletului, care va ajunge 2,5 lei. Vestea buna este ca, din vara, cu un astfel de bilet se va putea circula oriunde atat cu autobuzul, cat si cu tramvaiul, timp de doua ore.

 

Inca 65 de milioane de lei pentru localitati din judetul Iasi. 24 de primari de comune au semnat contractele prin care vor primi fonduri prin Programul National de Dezvoltare Rurala in vederea construirii de dispensare, a modernizarii de scoli si gradinite si a extinderii retelelor de apa si canalizare.