Super User

Super User

Super User

Biserica Sfantul Nicolae Domnesc este cunoscuta drept cea mai veche biserica din Iasi, deoarece documentele nu amintesc de nici o alta biserica inainte de Biserica Sfantul Nicolae Domnesc. Au mai fost biserici din lemn sau piatra, dar au disparut. Biserica a fost ridicata in afara curtii domnesti, in imediata ei vecinatate, numita Biserica Sfantul Nicolae de langa Curte.

Edilii ieseni le-au transmis parlamentarilor de Iasi 17 amendamente pe care acestea sa le aduca bugetului de stat pe 2018. Autoritatile spun ca, daca nu se vor aloca acesti bani, atunci Iasul va ramane in continuare in saracie.Si asta in conditiile in care, in 2018, bugetul local este mult diminuat din cauza modificarilor aduse la Codul Fiscal.Cele 14 amendamente ale municipalitatii iesene vizeaza diferite proiecte, de la construirea de locuinte pentru tineri si de camine si pana la inceperea realizarii autostrazii Iasi-Targu Mures si a ultimelor tronsoane din soseaua ocolitoare.Nu au fost uitate nici spitalele din subordinea Primariei si nici construirea unui stadion municipal ori achizitionarea de tramvaie noi.

Acces mai usor spre cartoerul Pacurari!Amenajarea unei strazi cu sens unic va descongestiona traficul uneori extrem de aglomerat de pe pasarela Octav Bancila.Municipalitatea intentioneaza sa permita accesul dinpre strada Arcu catre Pacurari fara a mai fi nevoie de traversarea pasarelei, masinile urmand sa mearga pe langa pod.Practic, este vorba de o noua artera de circulatie cu o lungime de 155 de metri, care va avea sens unic.Investitia este de aproape 700.000 de lei.

Rapusi de frig. Persoanele care prezinta boli cronice sunt mult mai vulnerabile pe perioada iernii, mai ales batranii. Cel mai recent caz a fost cel al unui barbat in varsta de 93 de ani din Harlau. Acesta a fost adus la Spitalul Orasenesc de catre un echipaj al Ambulantei pentru ca acuza dureri in zona pieptului. In cateva minute starea de sanatate a barbatului s-a agravat si medicii au decis transferul acestuia cu elicopterul, la Iasi.

Este cunoscuta in toata lumea. Este o capodopera arhitecturala. In cadrul proiectului "365 pentru IASI" astazi vorbim despre Manastirea "Trei Ierarhi"

 

Zile de rugaciune, smerenie si comemorare. Zile in care TOTI romanii vorbesc despre Regele Mihai I. In cadrul campaniei "365 pentru IASI" astazi vorbim despre evenimentul care a avut loc in urma cu exact un an. Momentul in care la Iasi ajungea ... Trenul Regal.

Campania Implica-te! Si tu poti fi Mos Craciun va face astazi cunostinta cu, Ramona. Este studenta bursiera, in anul II la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, iar in timpul liber scrie poezii. Este deja la al doilea volum pe care a reusit sa il publice cu ajutorul unor oameni cu suflet mare, iar banutii din cartile vandute ii trimite pe toti acasa, la Dorohoi, pentru a isi ajuta cei patru frati mai mici, dar si parintii care au probleme de sanatate. Din bursa se intretine ea si chiar daca ii este greu nu se descurajeaza niciodata, cu credinta in Dumnezeu merge mereu inainte si este sigura ca doar singura va putea sa isi faca un rost in viata.

Pentru ca sarbatorile ne bat la usa, make-up artistii au cateva recomandari pentru doamnele si domnisoarele care vor sa arate impecabil.Spre deosebire de anii trecuti, acum se poarta culorile stridente, vii, metalice. Practic, doamnele si domnisoarele nu vor avea nevoie de tinute spectaculoase pentru ca tendintele din acest an in materie de make-up sunt de-a dreptul sclipitoare. Ce machiaj sa purtam la masa festiva de Craciun sau de Revelion, vom afla in cele ce urmeaza.