Items filtered by date: Tuesday, 27 August 2019

 

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Items filtered by date: Tuesday, 27 August 2019

DAREA DE SEAMĂ - SĂRBĂTOAREA DIASPOREI - IAȘUL ESTE ACASĂ!

Invitat: Adi Cristi - scriitor

 

Partea I

Partea a II-a

Published in Darea de seama

EU SĂNĂTOS - NEUROȘTIINȚĂ ȘI NEUROEXCELENȚĂ ÎN IAȘI

INVITAT: Șef de lucrări dr. Lucian Eva - manager Spitalul Clinic Profesor Nicolae Oblu Iași

Partea I

Partea a II-a

Published in EU SĂNĂTOS

DEZBATEREA ZILEI - LUNĂ DE FOC LA ATENEUL NAȚIONAL DIN IAȘI

Invitat: Andrei APREOTESEI - manager Ateneul Național Iași

Published in Dezbaterea zilei
Tuesday, 27 August 2019 17:04

Accident feroviar

Destin tragic pentru un barbat de 55 de ani! Acesta se afla la volunul unei camionete cand a decis sa  traverseze calea ferata fara a se asigura. In momentul in care  barbatul a vazut ca trenul se apropie a incercat sa opreasca  masina insa a fost prea tarziu. In masina mai erau doua persoane.  Un minor a reusit sa sara pe geam inainte ca masina sa fie  lovita de garnitura feroviara.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Tuesday, 27 August 2019 17:01

Scutiti de taxa

Veste buna pentru cei care sustin transportul electric! Conducatorii masinilor complet electrice vor fi scutiti de la plata  taxei de parcare. In acest fel se incurajeaza transportul cu masini  electrice. Cei care detin masini clasice si vor parca e locurile  special amenajate pentru masinile electrice vor fi amendati.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Tuesday, 27 August 2019 16:58

S-a intamplat pe 28 august

Pe 28 august 1996, Charles, Print de Wales si Diana, Printesa de  Wales divorteaza. Tot pe 28 august, dar in anul 1828 s-a  nascut Lev Tolstoi. Ce alte evenimente interesante au avut  loc de-a lungul timpului pe 28 august, aflati din materialul de mai jos.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Tuesday, 27 August 2019 16:55

Finantare pentru UTI Iasi

Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" va intra intr-un proces  complex de modernizare si reabilitare. Cel mai recent  contract de finantare a fost semnat in cursul acestei  saptamani cu Agentia Nationala de Dezvoltare Regionala Nord  Est. Valoarea acestuia se ridica la suma de patru milioane de  euro, bani ce vor fi investiti in reabilitarea termica a unui corp  de cladire.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Tuesday, 27 August 2019 16:51

Festival pe Strada Lapusneanu

Ateneul National din Iasi vine cu noi surprize pentru publicul  iesean. In perioada 20-22 septembrie va avea loc Festivalul  Strazii Lapusneanu ce isi propune sa revitalizeze acest loc  plin de istorie.

 

Published in ȘTIRI VIDEO

Momente de emoție și împlinire pentru școlile din Comuna Ion Neculce…

În continuitatea lucrărilor de modernizare ale școlilor din satele Războieni și Buznea, pe care le-am susținut de-a lungul timpului în calitate de inspector școlar general, astăzi consemnăm, ca într-o pagină de cronică de rezonanță străveche, finalizarea Școlii Primare Gănești, proiect de suflet spre care m-am orientat cu preocupare și consecvență, pentru primirea în ritm rapid a avizelor educaționale, pentru finalizarea demersurilor la nivel național, astfel încât admirăm acum un edificiu școlar adecvat secolului XXI. Reabilitarea, modernizarea aspectului și a condițiilor de studiu, dotări necesare și un ambient educațional atractiv sunt reperele sub care noul an școlar poate începe cu succes, la Gănești, în comuna cronicarului Neculce.

În contextul Programului Național de Dezvoltare Locală, școala primară și grădinița satului Gănești au beneficiat de o finanțare în valoare de 1.660.843,00 lei prin Programul PNDL II, iar implicarea dăruită, competența și hărnicia primarului Gheorghe Văleanu, alături de membrii Consiliului Local au transformat un proiect, o ipoteză într-o certitudine care completează reușitele școlii ieșene. De altfel, trebuie să menționăm că am susținut finanțarea unui număr de 254 de școli prin PNDL, 16 școli prin PNDR, 53 de școli pentru construire grupuri sanitare prin bugetul de stat, 38 de școli pentru care s-a emis aviz pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 - Axa prioritară 10, Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, program derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice, iar la acest moment de analiză constatăm că în jur de 55 de școli sunt deja finalizate, peste 100 de școli reabilitate prin diferite programe, celelalte aflându-se în  etape de proiectare.

O educație de calitate are nevoie, în primul rând, de profesori dedicați și competenți care își asumă deplin această menire nobilă, dar și de o infrastructură solidă, de materiale și mijloace didactice moderne, de pași fermi spre digitalizare și valorificarea resurselor educaționale actuale, de o comunitate locală implicată, conștientă că prin educația și formarea tinerilor viața comunității întregi se îmbogățește.

Deci toamna ieșeană înseamnă “rod bogat”, împlinire și bucurie a sufletului, a spiritului, pași spre un învățământ rural eficient și prin ceea ce se întâmplă semnificativ, sub semnul excelenței, în comuna Ion Neculce.

 

Deputat PSD de Iași

Prof. dr. Camelia GAVRILĂ

PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNT,

ŞTIINŢĂ, TINERET ŞI SPORT

Published in Eveniment
Tuesday, 27 August 2019 16:42

Trei luni departe de Copou

Vesti bune vin de la primarie! Suprafata de joc de pe stadionul  "Emil Alexandrescu" va intra incepand cu data de 1  septembrie intr-un proces de modernizare. Vor fi schimbate  gazonul si instalatia de degivrare, care au dat atat de multe batai de  cap Politehnicii in sezoanele anterioare. Odata cu inceperea  lucrarilor insa va exista si un inconvenient. Partidele de acasa  ale alb-albastrilor vor trebui disputate fie la Piatra Neamt, fie  la Vaslui, fie la Botosani.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Page 1 of 2

Arhiva Iasi TV Life

« August 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31