Povestea lui Emi, băiatul din Vaslui care și-a salvat surorile din incendiu și pe cel mai bun prieten de la înec

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Povestea lui Emi, băiatul din Vaslui care și-a salvat surorile din incendiu și pe cel mai bun prieten de la înec

Written by  Jun 09, 2019

Emanuel Bojian din Vutcani, jud. Vaslui, avea șase ani când și-a salvat surorile din casa bunicilor cuprinsă de flăcări. Gestul băiețelului a mișcat atunci, în decembrie 2017, pe toată lumea. Pompierii vasluieni i-au dat o medalie, iar ministrul de interne Carmen Dan l-a răsplătit, după o jumătate de an, pe 1 iunie, cu o bicicletă.

După aceea, nimeni nu s-a mai interesat de soarta puștiului, care la începutul lunii mai a mai salvat un copil de la moarte. Pe prietenul lui, care a fost la un pas să se înece într-un pârâu din localitate. Libertatea l-a căutat pe Emanuel și vă spune povestea unui copil cu instinct de salvator. Cu geanta cu cărți și caiete în spate, îmbrăcat în trening, îndreptându-se în pas vioi spre casă. Așa l-am găsit pe micuțul din Vutcani la aproape doi ani și jumătate de când și-a salvat de la moarte cele două surori și a devenit cunoscut în întreaga țară. Curajul de care a dat dovadă i-a adus popularitate și printre colegii de școală, care de atunci îl strigă “eroul”.

Ziua în care și-a scos surorile din casa în flăcări

Era într-o dimineață de decembrie 2017 când casa bunicilor, care aveau grijă de copii în lipsa părinților plecați la muncă în Spania, a luat foc. Micuții erau singuri în casă. Bunicul era plecat la muncă, în sat, iar bunica la magazin. Emanuel dormea într-o cameră, fetițele, care aveau una câteva luni, cealaltă 2 ani, în altă cameră. Băiatul s-a trezit din cauza fumului înecăcios de la acoperișul care se aprinsese de la coșul necurățat. N-a intrat în panică și nici n-a fugit. S-a dus glonț în camera surorilor sale și le-a scos, cu mare greutate, afară.

”Când era mic, l-am învățat să fugă în caz de pericol. Când au venit și surorile lui pe lume, i-am spus să aibă grijă de fete ca de ochii din cap. Așa a făcut și atunci când Ioana și Amalia au fost în pericol. Și nu i-a fost deloc ușor, pentru că fata de 2 ani nu voia să iasă din casă. Era speriată, mai ales că fusese trezită din somn”, ne-a povestit acum Bianca Bojian, mama băiatului.

Desculț și dezbrăcat, Emi a fugit apoi cu sora mai mică în brațe și cu cea mai mare de mână pe drumul din piatră spre sat. A mers așa vreo câteva zeci de metri, în ciuda frigului, până când un vecin i-a văzut și i-a luat în casă. ”Noi eram în Spania și am aflat de la o cumnată ce s-a întâmplat. Am venit acasă într-un suflet”, spune mama copiilor. După nenorocire, bunicii și copiii s-au mutat într-o casă pusă la dispoziție de primarul comunei Vutcani, Silviana Bahrim. Apoi, o fundație s-a implicat și le-a cumpărat o locuință.

”La noi a durat două săptămâni să ajungem acasă, în țară. Ambasada din Spania nu ne-a ajutat cu nimic și de asta a durat atât. Când am ajuns, deja era cumpărată casa și copiii cu socrii se mutaseră în ea”, adaugă Bianca Bojian. Curajul copilului a mișcat atunci pe toată lumea. Emi a fost vizitat de pompierii vasluieni, dar și de ministrul Carmen Dan, care i-a dat un trofeu. Tot atunci, băiatul a primit și o bicicletă pe care acum nu o mai poate folosi. ”Era prea mare pentru mine, așa că o mai dădeam la copiii din sat. Zilele trecute s-a stricat. I s-a rupt lanțul și acum nu mai am ce face cu ea. Tati a spus că a vorbit cu cineva să o repare”, se arată încrezător Emanuel.

Citiți mai multe pe Libertatea.ro

Geo

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« September 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30