Wednesday, 31 October 2018 15:59

Scolile din Vaslui nu au autorizatii de securitate in incendii

Written by
Rate this item
(0 votes)

Lipsa autorizaţiilor sanitare şi de securitate la incendii şi lipsa sistemelor de supraveghere din şcoli reprezintă principalele probleme cu care se confruntă unităţile şcolare din judeţul Vaslui, se arată într-un raport întocmit de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

Potrivit documentului citat, doar 39,69% dintre şcolile din Vaslui sunt dotate cu camere video de supraveghere, 20,96% dintre unităţile de învăţământ au autorizaţie privind securitatea la incendiu, din totalul de 186 clădiri care necesită autorizaţie şi puţin peste jumătate dintre unităţile şcolare din judeţ deţin autorizaţie sanitară de funcţionare, motivele cele mai frecvent semnalate de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui pentru şcolile care nu deţin autorizaţii fiind lipsa aprovizionării cu apă curentă în şcoală, spaţiile subdimensionate pentru sălile de clasă sau iluminarea artificială insuficientă.

Este analizat permanent gradul de siguranţă pe care îl prezintă clădirile şi spaţiile din curtea şcolii şi se încearcă securizarea acestora astfel încât să se evite producerea accidentelor în incinta şcolii. Susţinem unităţile de învăţământ în vederea achiziţionării de sisteme de supraveghere video, efectuăm inspecţii tematice având ca obiectiv siguranţa elevilor, facem eforturi pentru eficientizarea serviciului pe şcoală şi încercăm adaptarea permanentă a sistemelor de siguranţă publică, în funcţie de programul unităţilor de învăţământ, de examenele şi de activităţile extracurriculare, din mediul şcolar’, se precizează în raportul IŞJ Vaslui.

Totodată, reprezentanţii IŞJ susţin că sunt întreprinse demersuri către instituţiile abilitate în vederea verificării unităţilor comerciale amplasate în zona unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor, dar cu toate acestea, mai sunt semnalate incidente.

Pentru creşterea gradului de siguranţă în şcoli au fost încheiate parteneriate între unităţile şcolare şi autorităţile locale, poliţie sau jandarmerie. În acest sens, anumite şcoli beneficiază de pază din partea unor patrule de poliţişti locali, iar în unele localităţi rurale s-a apelat la soluţia pazei obşteşti.

 

sursa: radioiasi.ro

Read 459 times

Add comment


Security code
Refresh