16 persoane din Vaslui au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce au consumat alimente la un praznic

 

 

16 persoane din Vaslui au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce au consumat alimente la un praznic

Written by  Oct 25, 2018

16 persoane din Vaslui au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce au consumat alimente la un praznic, eveniment organizat la un restaurant din municipiu.

Trei dintre acestea sunt internate la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, după cum a declarat managerul unităţii medicale, Ana Rinder:

Ana Rinder: "La spitalul nostru s-au prezentat mai multe persoane care au prezentat simptomele unei toxiinfecţii alimentare. Din cele prezentate, 12 au rămas internate în secţia de boli infecţioase, 3 sunt internate pe anestezie – terapie intensivă şi o persoană a plecat acasă. În urma analizelor efectuate s-a stabilit diagnosticul de salmonella din grupa D. Deocamdată starea lor este stabilă".

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a început o anchetă epidemiologică în acest caz. Purtătorul de cuvânt al DSP, Mihaela Topliceanu:

Mihaela Topliceanu: "În data de 20 octombrie s-a organizat un praznic la un restaurant din Vaslui la care au participat 35 de persoane. Alimentele consumate au fost ciorbă de perişoare din carne de pasăre, sarmale din carne de pasăre şi porc cu smântână, cotlet de porc la cuptor cu cartofi şi salată de varză, colivă şi cozonac preparat la o cofetărie din localitate. Primele cazuri au apărut în aceeaşi zi la aproximativ 6 – 18 ore de la consumul alimentelor. A fost demarată o anchetă epidemiologică de către Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară. Au fost recoltate produse biologice de la angajaţii restaurantului şi teste de sanitaţie."

(Sursa: Radioiasi)

Geo

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« June 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30