Monday, 12 March 2018 14:22

Fiul liderului PSD Vaslui, numit secretar de stat în aparatul vicepremierului Ana Birchall

Written by
Rate this item
(0 votes)

Tudor Buzatu, fiul liderului PSD Vaslui Dumitru Buzatu şi al senatoarei Gabriela Creţu, a fost numit de premierul Viorica Dăncilă secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

”Având în vedere propunerea formulată de viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, în temeiul art 19 şi art 21, ind.1, din Legea 90/2001, privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, şi art. 1, alin 1, litera a1, din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 25/2007privind stabilirea unor măsuri pentru reorganizarea aparatului de lucru al Guvernului, aprobată prin modificări şi completări prin Legea 99/2008, cu modificări şi completări ulterioare, prim- ministrul emite prezenta decizie: Articol unic - Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Tudor Buzatu se numeşte în funcţia de secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României”, se menţionează în decizia publicată în Monitorul Oficial din 7 martie. Ana Birchall a fost aleasă deputat pe listele PSD Vaslui. În vârstă de 32 de ani, Tudor Buzatu a intrat în atenţia opiniei publice după ce a fost numit director al unei instituţii aflată în subordinea Consiliului Judeţean Vaslui, condus de tatăl său Dumitru Buzatu. Înfiinţat în 2009, Centrul de Resurse pentru Afaceri Vaslui (CRAV) este o societate care aparţine în proporţie de 70% Consiliului Judeţean şi 30% Consiliului Local. După înfiinţare, Tudor Buzatu a fost numit directorul executiv al CRAV, funcţie pe care a deţinut-o până în prezent. 

Cine este Dumitru Buzatu

Imagini pentru dumitru buzatu

Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui este, poate, cel mai puternic şi mai influent politician din această zonă a ţării, cuvântul său având putere de decizie chiar şi la nivelul central al Partidului Social Democrat, grupare politică din care face parte. Dumitru Buzatu conduce Organizaţia Judeţeană Vaslui a Partidului Social Democrat (PSD) de 13 ani, el intrând în politică la începutul anilor 1990. Născut pe 12 august 1955 , la Rugionoasa, judeţul Iaşi, Buzatu a intrat în politică în anul 1992, atunci când a ajuns deputat pe listele PDSR. El a ocupat această funcţie până în 2004, când a fost ales vicepreşedinte al CJ Vaslui. A stat la cârma acestui judeţ pe acest scaun până la alegerile din vara lui 2012, atunci când a fost ales preşedinte al CJ, fiind votat de aproximativ 60% din populaţia judeţului. 

 

 

(Sursa: adevarul.ro)

Read 662 times Last modified on Monday, 12 March 2018 14:27

Add comment


Security code
Refresh