Durerea mamei adolescentei dispărute în urmă cu 5 ani: „Eu nu mi-am pierdut speranţa. Poate că au un fir, ceva“

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Durerea mamei adolescentei dispărute în urmă cu 5 ani: „Eu nu mi-am pierdut speranţa. Poate că au un fir, ceva“

Written by  Mar 05, 2018

Pe 5 martie 2018 se împlinesc 5 ani de când o elevă de 17 ani din judeţul Vaslui a dispărut fără urmă, iar procurorii nu reuşesc să soluţioneze ancheta de omor care s-a deschis în acest caz, în care principalul suspect a fost un cunoscut chirurg. 

Pe 5 martie 2013, Adriana Motaş, pe atunci elevă în clasa a X-a a Liceului ”Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad, a dispărut în timpul unei pauze, după ce a fost luată cu maşina din faţa şcolii de un cunoscut medic chirurg din oraş, care avea o relaţie extraconjugală cu minora.

Nimeni nu a mai văzut-o de atunci pe Adriana Motaş, Adina cum îi spuneau prietenii, iar ancheta pe care procurorii din Vaslui au deschis-o în acest caz este departe de a spune ce s-a întâmplat cu adolescenta, dacă mai trăieşte sau a fost ucisă aşa cum se suspectează. În prezent, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. La un an după dispariţia fetei, au clasat cauza, susţinând că există indicii că aceasta ar trăi, însă judecătorii au decis reluarea anchetei şi completarea urmăririi penale, arătând că la dosar nu există nicio probă concretă care să susţină ipoteza că minora ar mai fi în viaţă.

În plus, judecătorii au trasat şi o serie de recomandări anchetatorilor, inclusiv să desfăşoare activităţi de căutare într-un baraj, unde medicul a fost reperat în ziua dispariţiei minorei. La trei ani de la reluarea anchetei, procurorii din Vaslui sunt în acelaşi stadiu oficial: ”Se fac cercetări. Ancheta nu s-a finaliza”. La dosar nu este nicio persoană inculpată sau cu calitate juridică de suspect. În tot acest timp, familia Adrianei Motaş încearcă în zadar să afle ce se întâmplat cu fiica lor. Zeci de memorii au înaintat părinţii de când le-a dispărut fiica, zeci de drumuri făcute la Poliţie, Parchete şi acelaşi răspuns: ”Se fac cercetări”.

”Săptămâna trecută am fost din nou în audienţă. Mi s-a spus că încă se fac cercetări. Eu nu mi-am pierdut speranţa. Poate că au un fir, ceva, altfel ar fi dispus clasarea până acum”, mărturiseşte Elena Motaş, mama Adrianei Motaş. Femeia aşteaptă soluţia procurorilor. Se teme să mai facă memorii la forurile superioare, pentru îi este teamă că îi va supăra pe procurorii care instrumentează ancheta.

Citețte articolul integral pe ADEVĂRUL

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« September 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30