Șofer "necorespunzător" depistat la controlul de frontieră

Șofer "necorespunzător" depistat la controlul de frontieră

Written by  Mar 05, 2018

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui cetățean din R. Moldova care conducea un ansamblu de vehicule deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.

În data de 05 martie a.c., în jurul orei 02.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetățeanul din R. Moldova Serghei B., în vârstă de 29 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară şi o semiremorcă, ambele înmatriculate în județul Iași.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că masa totală autorizată a ansamblului de vehicule în cauză este de 59.500 Kg, iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză șoferului îi este necesară  categoria „CE”.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a condus ansamblul de vehicule, deși avea cunoştinţă că permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul. Acesta a mai declarat că nu a urmat cursurile unei şcoli de şoferi în vederea obţinerii categoriei "CE" deoarece timpul nu îi permite şi nici nu are posibiltăţi financiare.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

 

 

(Sursa: politiadefrontiera.ro)

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« December 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31