Actorii ieșeni, aplaudați la scenă deschisă la Bârlad

 

 

Actorii ieșeni, aplaudați la scenă deschisă la Bârlad

Written by  Feb 01, 2018

 Actorii ieseni, de la Ateneul Iasi, care au sustinut spectacolul “Un tramvai numit dorintã”, de Tennessee Williams, au fost aplaudati furtunos, la scenã deschisã, de sute de bârlãdeni prezenti în salã. Spectacolul – eveniment „Un tramvai numit dorintã” este o dramã cu puternice accente comice sau o comedie a Destinului.

Un spectacol cu si despre oameni cu ochii larg deschisi, pentru care fericirea e doar un cuvânt ca toate celelalte, pentru cã nu existã fericire deplinã, ci doar drumul cãtre ea! Bârlãdenii au cerut iesenilor sã-i mai delecteze cu astfel de piese, invitându-i mai des la Teatrul „V. I. Popa” din localitate.

Turneele în tarã ale trupei de actori de  la Ateneul Iasi au început deja si în anul acesta. Prima reprezentatie a avut loc pe 30 ianuarie, la Teatrul “Victor Ion Popa”, din Bârlad, unde actorii Ateneului au pus în scenã piesa “Un tramvai numit dorintã”, în regia lui Andrei Ciobanu. Reprezentatia a avut un real succes, iar aplauzele de la final ale spectatorilor, care au umplut pânã la refuz sala de spectacole, stau mãrturie acestui fapt. ”Periplul prin orasele României va continua si nutrim speranta de a fi la fel de bine primiti de fiecare datã. Multumim publicului bârlãdean, care ne-a primit cu atât de mult entuziasm si facem promisiunea cã vom mai reveni pentru a bucura iubitorii de teatru si cu alte spectacole frumoase.”, au precizat actorii ieseni dupã spectacolul de marti.

Piesa lui Tennessee Williams urmãreste evolutia personajelor, pe care Destinul le aduce în aceeasi arenã a vietii cu titlul unui destin comun: ratarea! Este vorba de America anilor 40’, unde se va desfãsura povestea febrilã a decesului mental si emotional patetic al unei doamne din sudul Americii, determinatã, fragilã si delicatã (Blanche), nãscutã într-o familie înstãritã. Sãrãcia aduce decãderea ei dramaticã într-un apartament închiriat, din New Orleans, mizer si înghesuit, unde locuiesc sora ei (Stella) si cumnatul ei cu apucãturi animalice (Stanley). Blanche se prinde în mrejele fortelor sãlbatice si brutale din societatea modernã. În cãutarea refugiului, ea constatã cã sora ei trãieste cu betie, violentã, poftã si ignorantã si nu-i va aduce deloc linistea mult cãutatã. A

ceastã femeie a luat, pentru a ajunge în casa surorii ei, un tramvai numit „Dorintã”, care la finalul destinatiei i-a materializat visul si a dus-o într-un loc pe care l-a idealizat toatã viata. Finalul a fost unul neasteptat si, cu sigurantã, a stârnit emotie în rândul publicului. Regia si versiunea scenicã au apartiut lui Andrei Ciobanu; Scenografia: Cãtãlin Târziu; Light design: Lucian Turcanu. Din distributie au fãcut parte actorii ieseni: Ramona Dorneanu – Blanche; Daniel Onoae – Stanley; Irina Frunzã – Stella; Codrin Dãnilã – Mitch; Ana Hegyi – Eunice; Ionut Gânju – Steve; Dragos Maftei – Vatmanul; Luca Afrisinei – Stanley Jr.; Muzica:; Rãzvan Boroda – pian; Nicu Luceanu- saxofon.

 

 

(Sursa: vremeanoua.ro)

Last modified on Friday, 02 February 2018 05:39

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« February 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28