Avocat din Vaslui, trimis în judecată de DNA pentru cinci infracţiuni de trafic de influenţă

Avocat din Vaslui, trimis în judecată de DNA pentru cinci infracţiuni de trafic de influenţă

Written by  Dec 19, 2017

Neculai Horobeţ, avocat în cadrul Baroului Vaslui, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, marţi, AGERPRES, în acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi un al doilea inculpat, Daniel Stănescu, acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de cumpărare de influenţă.

‘În perioada iunie – iulie 2013, inculpatul Horobeţ Neculai, în calitate de avocat în cadrul Baroului Vaslui, a pretins de la patru persoane, printre care şi inculpatul Stănescu Daniel, suma totală de 5.050 lei, din care a primit 3.050 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra unor magistraţi, asupra unor persoane din conducerea Primăriei Municipiului Vaslui şi asupra unor comisari ai Gărzii Financiare – Secţia Judeţului Vaslui’, se precizează în comunicat.

Potrivit procurorilor, avocatul i-a promis lui Daniel Stănescu, de la care a pretins suma de 1.700 de lei şi a primit 1.250 de lei, că va interveni pe lângă comisari ai Gărzii Financiare şi-i va determina să finalizeze mai repede un control ce se desfăşura la o societate, fără a dispune poprirea pe conturile acesteia.

‘De asemenea, inculpatul Horobeţ Neculai a lăsat să se creadă că are influenţă şi asupra unui procuror şi că-l va determina să dispună, într-un dosar în care Stănescu Daniel avea calitatea de învinuit, o soluţie de scoatere de sub urmărirea penală’, se mai menţionează în comunicat.

Procurorii au dispus poprirea sumelor de bani datorate cu orice titlu inculpaţilor de către terţe persoane fizice sau juridice şi instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute în proprietate de Horobeţ şi Stănescu.

După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis pentru judecare la Curtea de Apel Iaşi.

 

 

(Sursa: radioiasi.ro)

 

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« January 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31