Cărți de identitate românești false, descoperite la frontiera de est

 

 

Cărți de identitate românești false, descoperite la frontiera de est

Written by  Oct 18, 2017

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit ascunse la controlul de frontieră, în cursul acestei săptămani, 13 cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor româneşti ce s-au dovedit a fi false. Ultimele cazuri au fost inregistrate, la Albiţa şi Sculeni, unde poliţiştii de frontieră au depistat 4 cărţi de identitate româneşti false, care urmau să fie folosite de cetăţeni din R. Moldova pentru a ocupa locuri de muncă în străinatate.

În ziua de 17 octombrie a.c., în jurul orelor 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un autocar  înmatriculat în R. Moldova, cetăţeanul moldovean  Sergiu P., în vârstă de 22 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperită, în buzunarul interior al hainei lui Sergiu P., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor româneşti, pe care era imprimată fotografia acestuia. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate lucrătorii noştri au stabilit că documentul românesc este fals. 

Cu privire la cele constatate, Sergiu P. a declarat că intenţiona să ajungă în spațiul Schengen şi urma să se folosească de cartea de identitate falsă pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă. Pentru atingerea scopului propus, Sergiu P. a procurat documentul de la un conaţional, ale cărui date nu le cunoaşte, plătind suma de 100 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

În data de 18  octombrie a.c., în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei,  pe sensul de intrare în ţară, pasageră într-un microbuz, înmatriculat în Republica Moldova ce avea ca destinaţie Germania, Natalia C., cu cetăţenie moldovenească şi română, în vârstă de 38 de ani.

Câteva ore mai târziu s-a prezentat,  în acelaşi punct de trecere a frontierei, tot pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul moldovean Nicolai B., în vârstă de 30 de ani, pasager într-un microbuz, înmatriculat în Republica Moldova.  

 În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupra persoanelor şi au descoperit, într-un plic în portmoneul femeii şi în buzunarul interior al jachetei bărbatului, trei cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentele sunt false. 

Cu privire la cele constatate, Natalia C. a declarat că intenţiona să se deplaseze la iubitul său în Germania şi înainte de a pleca din municipiul Chişinău a primit plicul de la o persoană de sex feminin şi trebuia să îl predea la destinaţie. Aceasta a mai adăugat că nu cunoaşte datele de identitate nici ale persoanei de la care a primit plicul nici pe ale destinatarului.  Nicolai B. a declarat că intenţiona să ajungă în Germania şi urma să folosească cartea de identitate falsă pentru a găsi mai ușor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.

 

(Sursa: politiadefrontiera.ro)

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« February 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28