Mii de țigarete, ascunse în lada de scule a unei semiremorci
Print this page

Mii de țigarete, ascunse în lada de scule a unei semiremorci

Written by  Sep 29, 2017

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, echipa comună de control a descoperit 3.000 de țigarete de provenienţă R. Moldova pe care un cetățean român încerca să le introducă în ţară, fără să le declare la controlul de frontieră.

În ziua de 28 septembrie a.c., în jurul orei 17.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un camion marca Volvo şi o semiremorcă, ambele înmatriculate în România, cetățeanul român Ion G., în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza judeţului Ilfov.

În baza analizei de risc efectuate, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculelor, ocazie cu care echipa comună de control formată  din lucrători vamali și poliţişti de frontieră a descoperit ascunse în lada de scule a semiremorcii, 3.000 ţigarete, de proveniență Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare de 675 lei, indisponibilizarea ansamblului de vehicule până la plata amenzii şi sancţionarea contravenţională a lui Ion G. cu amendă în valoare de 7.000 lei.

 

(Sursa: politiadefrontiera.ro)