Documente false, descoperite la controlul de frontieră
Print this page

Documente false, descoperite la controlul de frontieră

Written by  Sep 27, 2017

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la doi bărbați din Republica Moldova asupra cărora au fost descoperite, la controlul de frontieră, documente false - un permis de conducere si un certificat de înmatriculare.

În data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 16.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare intrării în ţară, cetăţeanul din Republica Moldova Adrian E., în vârstă de 35 de ani, care conducea un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de înmatriculare prezentat la control pentru microbuzul în cauză, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total.

Cu privire la cele constatate, Ivan C. a declarat că nu are cunoştinţă despre faptul că certificatul de înmatriculare prezentat la control este fals sau falsificat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

O oră mai târziu, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autocar marca Scania, înmatriculat în Republica Moldova, cetățeanul din Republica Moldova Dumitru P.,  în vârstă de 20 de ani.

În baza analizei de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului și pasagerilor, astfel, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali a descoperit în buzunarul interior al hainei lui Dumitru P. un permis de conducere cu însemnele autorităților moldovene, eliberat pe numele unui alt cetățean moldovean.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total.

În legătură cu cele constatate, Dimitru P. a declarat că în autogara din municipiul Chișinău a fost rugat de o persoană necunoscută de sex masculin să transporte respectivul document în Portugalia, unde trebuia să-l predea proprietarului, care îi achita contravaloarea biletului de autocar, pentru acest serviciu. Acesta a mai declarat că nu are cunoştinţă că documentul este fals ori falsificat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

 

(Sursa: politiadefrontiera.ro)