Permis de conducere fals, descoperit la controlul de frontieră
Print this page

Permis de conducere fals, descoperit la controlul de frontieră

Written by  Sep 18, 2017

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un tânăr care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În ziua de 16 septembrie a.c., în jurul orei 01.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, cetățeanul din R. Moldova Serghei B., în vârstă de 29 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format din autoutilitară și semiremorcă, ambele înmatriculate în România.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În legătură cu cele constatate, Serghei B. a declarat că deține permis de conducere valabil pentru categoriile “B și C” și că documentul pe care l-a prezentat la controlul de frontieră l-a primit de la un conațional, la sfârșitul anului 2016, contra sumei de 150 de euro, întrucât avea nevoie de un permis de conducere valabil pentru categoria “CE” .

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

 

 

(Sursa: politiadefrontiera.ro)