Trei bârlădeni arestați pentru furturi de o sută de milioane de lei

 

Trei bârlădeni arestați pentru furturi de o sută de milioane de lei

Written by  Apr 14, 2017

Trei persoane cu vârste cuprinse între 16 si 38 de ani au fost retinute de politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, fiind bãnuite de sãvârsirea de infractiuni de furt din locuinte si societãti comerciale, respectiv tãinuire.

Hotii au fost retinuti dupã ce în data de 11 aprilie au avut loc 11 perchezitii, iar la audieri au fost duse sase persoane din Bârlad si comuna Grivita. Doi dintre retinuti au primit mandate de arestare preventivã, iar tãinuitorul a fost pus de procurorul de caz sub control judiciar.

Politistii Biroului de Investigatii Criminale Bârlad au probat activitatea infractionalã a patru persoane cu vârste cuprinse între 18 si 38 de ani, domiciliate în municipiul Bârlad si comuna Grivita, bãnuite de comiterea a sase infractiuni de furt calificat. „În perioada 06-28 februarie cele patru persoane au sustras, pe timpul noptii, din societãti comerciale si locuinte din municipiul Bârlad, bunuri (aparaturã electronicã, electrocasnicã si materiale de constructii), în valoare de aproximativ 10.000 de lei. Politisti din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Bârlad, împreunã cu politisti din cadrul structurilor de ordine publicã urban si rural, cu sprijinul politistilor Serviciului pentru Actiuni Speciale Vaslui, au efectuat în dimineata de 11 aprilie a.c., 11 perchezitii domiciliare pe raza municipiului Bârlad si comunei Grivita.

În urma activitãtilor desfãsurate de politisti au fost recuperate majoritatea bunurilor sustrase (80% din prejudiciu), care au fost restituite pãrtilor vãtãmate”, a precizat Iulian Petre, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Doi bãrbati, în vârstã de 29 si respectiv 34 de ani, Adrian Novac si Bogdan Maradin, au fost retinuti de politisti pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentati la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, respectiv Judecãtoria Bârlad, cu propunerea de dispunere a unei mãsuri preventive. Instanta de judecatã a emis pe 12 aprilie, pe numele lor, mandate de arestare preventivã pentru o perioadã de 30 de zile. Celelalte douã persoane implicate în furturile de peste 10.000 de lei se sustrag cercetãrilor.

Tãinuitorul, sub control judiciar

De asemenea, politistii au extins cercetãrile si fatã de un alt bãrbat de 38 de ani, din municipiul Bârlad, Viorel Hurmuz, bãnuit de comiterea infractiunii de tãinuire. „În fapt, la începutul lunii martie a.c., acesta a cumpãrat o parte din bunurile sustrase prin comiterea infractiunilor mentionate. Bãrbatul a fost retinut de politisti pentru o perioadã de 24 de ore, iar pe 13 aprilie a fost prezentat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad cu propunerea de dispunere a unei mãsuri preventive”, a mai spus Iulian Petre. Procurorul de caz l-a pus pe Viorel Hurmuz sub control judiciar.

 

 

(Sursa: vremeanoua.ro)

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« April 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30