Cei patru tineri din Bârnova care au tâlhărit un stareț din județul Vaslui cer îndurare

 

Cei patru tineri din Bârnova care au tâlhărit un stareț din județul Vaslui cer îndurare Sursa: adevarul.ro

Cei patru tineri din Bârnova care au tâlhărit un stareț din județul Vaslui cer îndurare

Written by  Mar 20, 2017

Nici bine nu au ajuns în spatele gratiilor, acuzati de tâlhãrie calificatã, cã celor patru tineri din Iași li s-a fãcut rãu din cauza conditiilor de detentie. Au sperat cã si a treia oarã preotul Stefan Gusã îi va ierta si va trece cu vederea fapta lor, dar s-au înselat.

De data aceasta, Marian Veronel Sandu, Mãdãlin Cosmin Costea, Iulian Mihãitã Dolcan si Traian Porcãrasiu vor sta în arest preventiv. Si asta dupã ce magistratii Tribunalului Vaslui au respins contestatiile formulate de cei patru tâlhari.

Degeaba au apelat cei patru tâlhari care au intrat în chilia preotului Stefan Gusã la mila justitiei. Nici bine nu au fost trimisi dupã gratii pentru tâlhãrie califiatã, cã au constatat cã regimul de detentie nu le este prielnic. Au cerut magistratilor schimbarea arestului preventiv cu o mãsurã mai usoarã restrictivã de libertate, dar instanta a respins cererea acestora. Astfel, Marian Veronel Sandu, Mãdãlin Cosmin Costea, Iulian Mihãitã Dolcan si Traian Porcãrasiu vor rãmâne dupã gratii urmãtoarele 30 de zile. Mai mult, tâlharii au fost obligati la plata a 230 de lei, cheltuieli judiciare. La un an de la ultima loviturã, tâlharii care au lovit la mãnãstirea “Movila lui Burcel” au lovit din nou. De data aceasta au intrat peste staretul mãnãstirii, preotul Stefan Gusã, în jurul orei 2.30 noaptea. Pentru a nu fi recunoscuti, si-au acoperit fetele cu cagule si au folosit o lanternã puternicã. I-au pus lumina în ochii preotului, fãrã sã scoatã un cuvânt si au vrut sã fugã cu bunurile din chilie. Speriat si buimac de somn, preotul a pus mâna la ochi, sã se apere de lumina lanternei, moment în care a fost lovit cu o bâtã si unul dintre tâlhari a folosit un spray lacrimogen.

“M-am speriat foarte tare când m-am trezit cu cei doi, peste mine, în chilie. Am reusit sã ies afarã si sã strig dupã ajutor. Tâlharii au reusit sã fugã dupã ce au luat cheile la douã autoturisme si niste bani, aproximativ 200 de lei. Dupã mine, cred cã sunt aceeasi care au mai furat de la mãnãstire si pe care i-am tot iertat pânã acum. De data aceasta nu am sã o mai fac. E timpul sã rãspundã pentru faptele lor”, spune preotul


Stefan Gusã. Pe baza celor povestite de cãtre fata bisericeascã, suspectii au fost retinuti în foarte scurt timp de cãtre politisti. Unul dintre principalii suspecti este Andrei Petrisor Gavriloaia, un tânãr de 33 de ani, cu apucãturi ciudate. El este cel care, în urmã cu un an, a furat 1.800 de lei din banii mãnãstirii si s-a fãcut nevãzut.

“Îl tineam pe lângã gospodãrie, pentru mici treburi la mãnãstire, stãtea mai mult pe la bucãtãrie. Când m-a furat, am avut un grup de musafiri din Republica Moldova, 25 de persoane, însotite de un preot de la Stefan Vodã. La un moment dat, l-am rugat pe Andrei sã-mi aducã din camera mea niste pliante si vederi cu mãnãstirea. I-am dat cheile de la camerã si eu am rãmas cu musafirii. Am vãzut cã Andrei vine mai greu, însã eram atent la musafirii din Basarabia. La un moment dat, mi-a adus cheile si vederile, iar dupã ce au plecat oaspetii am mers la slujbã, pânã în jurul orei 20.00. Atunci, m-am retras în camerã si, cãutând ceva în geantã, acolo unde aveam portofelul cu bani, am realizat cã îmi dispãruserã toti banii, 1.800 de lei. Atunci mi-am dat seama cã Andrei mã furase”, îsi aminteste staretul.

 

(Sursa: vremeanoua.ro)

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« April 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30