Patru tineri din Bârnova, reţinuţi după ce au atacat și jefuit un stareţ din județul Vaslui în timp ce dormea

 

POZA SIMBOL POZA SIMBOL Sursa: adevarul.ro

Patru tineri din Bârnova, reţinuţi după ce au atacat și jefuit un stareţ din județul Vaslui în timp ce dormea

Written by  Mar 17, 2017

Patru tineri din judeţul Iaşi au fost reţinuţi, marţi, de către poliţişti pentru tâlhărie calificată în cazul stareţului de la mănăstirea de la ”Movila lui Burcel”, din judeţul Vaslui, agresat şi jefuit în timp ce dormea în chilia sa. Suspecţii au reuşit să ia doar monedele din cutia milei şi cheile de la două maşini şi de la biserica mănăstirii.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, cei patru ieşeni, cu vârste cuprinse între 18 şi 37 de ani, au fost identificaţi la mai puţin de o zi după ce l-au tâlhărit pe stareţul mănăstirii de la ”Movila lui Burcel”.

Cei patru, având feţele acoperite cu cagule, au intrat în chilia preotului Ştefan Guşă, pe care l-au lovit cu pumnii, după ce s-a trezit în timp ce aceştia cotrobăiau prin cameră. Suspecţii au reuşit să fure cheile de la două maşini şi de la uşa bisericii, unde au intrat şi au furat banii din cutia milei. Stareţul a spus că unul dintre bărbaţi a folosit spray lacrimogen, însă a reuşit să iasă la timp din chilie şi să strige după ajutor.

”În baza unei înţelegeri prealabile, tinerii au stabilit să intre în biserică şi chilia bărbatului de 67 de ani cu intenţia de a fura bani. După ce au intrat în chilie, partea vătămată s-a trezit, motiv pentru care a fost lovită. Ulterior, cei patru au fugit, fiind identificaţi de către poliţişti în urma investigaţiilor desfăşurate în acest caz”, a declarat, marţi, responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Loredana David.

Cei patru bărbaţi au fost găsiţi în localitatea ieşeană Bârnova, unde locuieşte unul dintre suspecţi. Aceştia au fost găsiţi în urma indiciilor date de către stareţ, care a afirmat că doi dintre ieşeni l-ar mai fi tâlhărit în urmă cu aproximativ un an. Cei patru vor fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.  Stareţul mănăstirii de la ”Movila lui Burcel”, din judeţul Vaslui, a fost agresat şi jefuit, în noaptea de duminică spre luni, de persoane necunoscute în timp ce dormea într-o chilie din incinta lăcaşului de cult. Poliţiştii au deschis un dosar penal de tâlhărie calificată, ducând mai multe persoane considerate suspecte la audieri.

 

(Sursa: stirileprotv.ro)

Last modified on Friday, 17 March 2017 22:15

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« April 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30